Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke fotorecept

kacenka1 - fotkakacenka1, 3. mája 2024
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept)
Foto: kacenka1
3
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1/2 šálky
kúsok (5x3 cm)
1 ks
1 šálka (alebo bujón)
1,5 PL
1,5 PL
1 KL
1/2 PL (nemusí byť )




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si všetky suroviny k receptu, nadrobno nakrájame cibuľu a slaninku, na pol hodinu namočíme sušené huby do vlažnej vody, prichystáme si kurací vývar alebo bujón do šálky. Nakrájame kyslú uhorku.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme nakrájanú slaninku, opečieme.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme kuracie mäso, opečieme, pridáme nakrájanú uhorku.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme vopred namočené hríby, vývar, horčice a dusíme približne 40 minút, alebo dovtedy, kým hríby a mäso nie sú mäkké. Pridáme trochu citrónovej šťavy. Kto chce hustejšiu omáčku, môže zahustiť škrobom, ale nie je to nutné.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som volila ryžu. Dobrú chuť.

    Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia