Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke fotorecept
Foto: kacenka1
3
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 šálky |
|
kúsok (5x3 cm) |
|
1 ks |
|
1 šálka (alebo bujón) |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
1/2 PL (nemusí byť ) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
-
2
Pripravíme si všetky suroviny k receptu, nadrobno nakrájame cibuľu a slaninku, na pol hodinu namočíme sušené huby do vlažnej vody, prichystáme si kurací vývar alebo bujón do šálky. Nakrájame kyslú uhorku.
-
3
Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme nakrájanú slaninku, opečieme.
-
4
Potom pridáme kuracie mäso, opečieme, pridáme nakrájanú uhorku.
-
5
Pridáme vopred namočené hríby, vývar, horčice a dusíme približne 40 minút, alebo dovtedy, kým hríby a mäso nie sú mäkké. Pridáme trochu citrónovej šťavy. Kto chce hustejšiu omáčku, môže zahustiť škrobom, ale nie je to nutné.
-
6
Ako prílohu som volila ryžu. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu