Makovec z acidka s ríbezľami fotorecept
Foto: katarinalucanova
Veľmi jednoduchý, vďaka acidku vláčny koláčik a vďaka ríbezliam aj svieži. Príprava nám zaberie len 30 minút zato výsledkom je skvelý dezert.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 ml (acidko) |
|
2 ks |
|
300 g |
|
150 g mletý |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
400 g |
|
2 PL |
|
Na plech: | |
|
|
|
|
Dokončenie: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
hrsť (na dozdobenie) |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme ručným mixérom do peny. Postupne vareškou vmiešame acidko, mletý mak a múku s práškom do pečiva.
-
2
Plech alebo formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto vlejeme na plech. Ja som použila veľkosť 25 x 35 cm, aby som mala koláčik vyšší.
-
3
Ríbezle som použila mrazené. Aby nepustili veľa vody v miske som ich premiešala s 2 lyžicami Zlatého klasu. Takto pripravené ríbezle vysypeme na vrch cesta.
-
4
Koláčik dáme piecť. Pečieme na 170 °C 15-20 minút.
-
5
Môžeme ho podávať aj bez šľahačky, ale ja som si ho vylepšila. Smotanu, cukor a mak vyšľaháme do tuha a ozdobnou cukrárenskou špičkou ozdobíme vychladený koláčik. Dozdobíme ríbezľami.
Diskusia k receptu