Grilované sardinky z Madeiry
mesačník Varecha, 6. mája 2024
Foto: Shutterstock
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u nás, môžete si ich aj doma vyskúšať Zobraziť celý popisSardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u nás, môžete si ich aj doma vyskúšať pripraviť na madeirský spôsob.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak nakrájame na plátky, citrón zbavíme kôry a nakrájame na plátky, rozmarín zbavíme stoniek a pomliaždime.
- 2
Všetky ingrediencie okrem sardiniek dáme do misky a premiešame. Zmes preložíme do zapekacej misy, pridáme vypitvané sardinky a poriadne premiešame. Prikryjeme a necháme niekoľko hodín odpočívať.
- 3
Rozpálime gril alebo panvicu na grilovanie a dáme na ňu sardinky. Opekáme ich 4–5 minút z každej strany.
- 4
Ugrilované sardinky preložíme na tanier, pokvapkáme olejom, posypeme ešte trochou mletej papriky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninou.
Tiež sardinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu