Jablkové krémové rezy fotorecept
Ďalší fajnový jablkový zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať upiecť. Niektorí sa olizovali...
na 175 °C
Suroviny
| Hrnčekový kakaový korpus: | |
| 2 ks |
|
| 1 hrnček (200 ml) |
|
| štipka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 2 KL |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 2 PL (prášok) |
|
| Na navlhčenie korpusu: | |
| (z kompótu) |
|
| Jablková želé plnka: | |
| 1 bal. (72 g) |
|
| 10 g (Dr.oetker) |
|
| 80 ml vriaca |
|
| 600 g (strúhané bez nálevu) |
|
| 50 g mleté |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Pudingovo-tvarohová plnka: | |
| 500 ml (3,5 %) |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 230 g |
|
| Poleva čokoládová: | |
| 100 g (Figaro 65% kakao) |
|
| 100 g |
|
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia so štipkou soli a cukrom vyšľahám do nadýchanej svetlej masy. Postupne prišľahávam olej, jogurt, sódu bikarbónu a nakoniec múku zmiešanú s kakaovým práškom.
- 2
Hotové cesto pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút vo vyššom plechu 20 x 35 cm. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť a potom ho rozrežem na 2 rovnako hrubé pláty. Spodný plát navlhčím trochou jablkovej kompótovej šťavy - nemusíte. Nechávam bokom.
- 3
Jablková plnka: Galaretku s mletou želatínou zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia a nechám vychladnúť – nie stuhnúť. Potom ju vlejem do sterilizovaných nastrúhaných jabĺk, ktoré som premiešala s mletými orechmi a cukrami. Poriadne premiešam metličkou – lopatkou.
- 4
Jablkovú plnku bez Galaretky si môžete pripraviť aj podľa týchto mojich receptov: https://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-pudingove-kocky-s-kremom-fotorecept/87536-recept.html https://varecha.pravda.sk/recepty/kremove-jablkove-kocky-fotorecept/85080-recept.html
- 5
Prvý plát korpusu (navlhčený) vložím naspäť do plechu, v ktorom sa piekol. Rozotriem naň rovnomerne jablkovú zmes a odložím do chladničky, aby stuhla.
- 6
Z mlieka, Zlatého klasu,múky a cukrov uvarím puding. Hneď do horúceho pridám maslo a miešam, kým sa roztopí, potom pridám tvaroh a dôkladne premiešam. Vlažný pudingovo-tvarohový krém rozotieram na vychladenú jablkovú vrstvu. Druhý plát kakaového korpusu dám na vrch a nechám chladnúť a tuhnúť na celú noc.
- 7
Nakoniec polejem zákusok čokoládovou polevou, ktorú vymiešam z uvedených surovín nad vodným kúpeľom. Nakrájam po zatuhnutí polevy.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu