Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom fotorecept
Foto: tejaja
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov? Že nie? Tak Zobraziť celý popisZemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov? Že nie? Tak to skúste.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka. Potom ich scedíme a pučidlom popučíme. Necháme vychladnúť.
-
2
Pór nakrájame na polkolieska.
-
3
Slaninu narežeme na malé kocky a vyškvaríme.
-
4
Pridáme pór a krátko restujeme, len kým trocha nezavädne.
-
5
Pór so slaninou pridáme k zemiakovej kaši a dobre premiešame. Necháme úplne vychladnúť.
-
6
Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán.
-
7
Na šalát nahrubo nastrúhame mrkvu a uhorky. Pridáme na tenké plátky nakrájaný stonkový zeler. Ochutíme čerstvo zomletou soľou s kurkumou a dobre postriekame olivovým olejom.
-
8
Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
-
9
Fašírky podávame so šalátom teplé, ale dobré sú aj studené.
Diskusia k receptu