Zemiakové fašírky
Zemiakové fašírky

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 22. apríla 2024
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept)
Foto: tejaja

Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov? Že nie? Tak Zobraziť celý popisZemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov? Že nie? Tak to skúste.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Fašírky:
1 kg
100 g
1 ks menší
Šalát:
2 ks
2 stonky
1 ks
2 ks
 (sprej)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka. Potom ich scedíme a pučidlom popučíme. Necháme vychladnúť.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pór nakrájame na polkolieska.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu narežeme na malé kocky a vyškvaríme.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pór a krátko restujeme, len kým trocha nezavädne.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pór so slaninou pridáme k zemiakovej kaši a dobre premiešame. Necháme úplne vychladnúť.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na šalát nahrubo nastrúhame mrkvu a uhorky. Pridáme na tenké plátky nakrájaný stonkový zeler. Ochutíme čerstvo zomletou soľou s kurkumou a dobre postriekame olivovým olejom.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané paradajky.

    Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Fašírky podávame so šalátom teplé, ale dobré sú aj studené.

Diskusia k receptu

farbuska
Zemiakové fašírky robievam (podľa trochu odlišného receptu tu z Varechy - je ich tu niekoľko), sú výborné. Vyskúšam aj tvoj recept s pórkom, ktorý obľubujem. Vďaka za recept.
chemik
Ta slaninka to pro mne chuťově zachraňuje a proto volím oravskou :-))
sashan
Vyzerajú výborne,recept si ukladám. Len sa chcem spýtať...netreba pridať vajíčko? Nerozpadávajú sa pri vysmážaní?
tejaja
@sashan (23.4.2024 10:24) Vajíčko nemusí byť. Musíte ale nechať zemiaky s pórom dobre vychladnúť, až potom robiť fašírky a vyprážať. A otáčať lopatkou, nie vidličkou.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia