Ostré mäso na hriankach fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 5. mája 2024
Ostré mäso na hriankach (fotorecept)
Foto: tejaja

Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi ostrejšie jedlá.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g mleté (mix)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
100 g
100 ml
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Do kastróla dáme olej a mleté mäso na ňom za stáleho miešania orestujeme.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, nadrobno narezanú feferónku (sušenú namrvíme) a paradajkové pyré. Premiešame a na slabom ohni zakryté pomaly asi 5 minút dusíme.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 5 minútach dusenia pridáme hrozienka. Dusíme zakryté ďalších 10 minút.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom odkryjeme, pridáme na polovice narezané olivy, premiešame a necháme prehriať. Pokiaľ je v mäse ešte nejaká redšia šťava, odkryté podusíme, kým sa nevyparí a mäso bude obsahovať už iba tuk.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým v hriankovači pripravíme hrianky. Môžeme ich urobiť aj na teflónovej panvici, v každom prípade musia byť pripravené nasucho.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Horúce mäso dáme lyžicou na horúce hrianky a ihneď podávame.

    Ostré mäso na hriankach (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo sa mäso najprv neopraží na cibuľke a cesnaku? Je to účel, alebo? Inak, dobre to vyzerá.....
tejaja
@evanaaa (5.5.2024 17:47) Mäso sa orestuje, aby sa zatiahlo, bielkoviny sa zrazia na teople. Cibuľka v tejto mäsovej zmesi nekmá byť opražená, ale podusená, preto sa nepraží. Do niektorých jedál sa cibuľa opraží, ale do niektorých sa pridáva bez opraženia.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia