Varenie

Podeľte sa o najobľúbenejšie recepty

salinka - fotkasalinka, 16. októbra 2016

Nie som pánom svojho času a tak nestíham každý deň nazrieť na Varechu. Prepásla som určite veľa hodnotných receptov. Chcela by som vas poprosiť, ci ste sa nepodelili o vaše najobľúbenejšie kúsky. Také, ku ktorým sa opakovanie vraciate a vždy sa vydaria. Skrátka top, VIP, kulinárske poklady, ktoré ste ulovili vďaka našej Vareche.

@zareaguj


Diskusia k téme

salinka
@babidka , dakujem pekne, zalozila som si novy chlievik a tam ich ukladam. Ja tiez rada skusam novinky, ale niekedy mam naponahlo a ked mi vyhladavac vyhodi niekolko desiatok podobnych receptov, neviem si vybrat. Este raz dik:-)
salinka
@luss , dakujem ti velmi pekne. A ta hriesna krkovicka.....:-) Ozik a nestrehli sme sa v Modre? Boli sme pozriet slavnosti vinobrania;-)
1x luss44
luss44
@Salinka , ak si bola v piatok, je to možné :) Tá krkovička je výborná, robila som ju už viackrát, hlavne na väčšie rodinné obedy je super, večer naložím a ráno len šup do rúry, bez roboty. Syr dnu nedávam, niekedy stačí len marináda.
salinka
@luss , v sobotu, ked bol aj sprievod:-) A tu krkovicku urcite vyskusam. Vyzera to ozaj dobre. Niekedy sa tolko dlho vrtam v receptoch, ze by som mala uz aj navarene;-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tieto rožteky robím často - orechové, len balenie rožkov som si zmenila podľa seba. Recept je výborný.

 varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky/7026-recept....



Túto štrúdľu som robila len dvakrát, ale recept sa mi veľmi páči.

 varecha.pravda.sk/recepty/valkana-strudla-fotorecept/6427...


Ak robím ako prílohu knedľu, tak jedine túto:

 varecha.pravda.sk/recepty/hrncekove-knedle/6655-recept.ht...


Super nápoj v zime aj pri prechladnutí, pridávam naviac kvapku olivového oleja.

 varecha.pravda.sk/recepty/zazvorovo-kurkumovy-odvar/62001...



salinka
@dr , dakujem velmi pekne, tiez si mi usetrila cas. Zaujali ma knedle, tu strudlu urobim tiez, rozka budu tiez potrebne. Dobre tipy!
salinka
@nadia56 , dakujem ti. Od @sovka bude zarucene dobre:-)
@mehti , zaujimave....tie prve stryri recepty mam ulozene, takze sa na ne vrhnem prednostne. A od teba mam velmi oblubene chlebove palicky a kuracie kari.
sovka62
A ja som sa priživila, ponúknuté recepty som pootvárala a uložila som si, čo som kedysi prehliadla. Dobrý nápad.
salinka
@sovka nasa mudra, som rada, ze si sa pripojila. Urcite si teraz niekto vsimne tvoj uzasny recept. Ja ho mam ulozeny, aj prepisany v zositku (keby zlyhala technika) a tuto tvoju strudlu robievam, este raz dakujem.
salinka
@sovka , tvoju strudlu som prvykrat robila v roku 2012, je to v komentaroch. Fotku som nepridala, asi som to este vtedy nevedela:-) Musim to napravit.
salinka
@havinko , dakujem ti velmi pekne za tvoj cas. Citronovu babovku, povidlon a kardinala mam tiez ulozene a oblubene, robievam ich. Ostatne tipy tiez vyzeraju na favoritov. Este raz vdaka:-)
kukulienka71
@salinka moja pekná, ja ti pridám recept rybkový, bo ty ich máš rada a možno si ho prepásla, je rýchly a veľmi chutný  varecha.pravda.sk/recepty/lososovy-chowder-fotorecept/639...

potom tu mám takisto od tohoto šikovného pána šalátik veľmi chutný  varecha.pravda.sk/recepty/vajcovy-salat-fotorecept/64953-...

ďalej nátierku výbornú, dosť kalorickú, ale o to chutnejšiu  varecha.pravda.sk/recepty/domaca-oskvarkova-natierka-foto...

ďalej niečo mäsové  varecha.pravda.sk/recepty/amalcino-tajemstvi-fotorecept/3...
 varecha.pravda.sk/recepty/kapustovo-kuracie-zavitky-fotor...

zeleninové  varecha.pravda.sk/recepty/peceny-karfiol-fotorecept/45885...
 varecha.pravda.sk/recepty/kymal-yeil-fasulye-fotorecept/5...
 varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-topinky/53056-recept.h...

 varecha.pravda.sk/recepty/sampinony-s-mrkvou-na-smotane-f...

 varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-cukinovo-lososovy-sal...

No mám toho oveľa viac, ešte múčne som ani nepozerala...to len, čo predpokladám tvoj vkus, žeby sa ti páčilo. Pozdravujem:-)
evusik
tak aj ja niečo pridám z našich varecháčskych stálic
hoci sladké moc nepečiem, alebo práve preto mám rada tento piškót-
 varecha.pravda.sk/recepty/korpus-na-tortu-bez-oddelovania...

 varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54...

a ináč rada vyhľadávam recepty na rôzne šaláty a tieto robím pravidelne_
 varecha.pravda.sk/recepty/karfiolovy-salat-cauliflower-sl...

 varecha.pravda.sk/recepty/rybaci-kusovy-salat-fotorecept/...

 varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze-kimlo/4629-re...
bubaya
Toto je moja polievka, ktorá je skutočne najlepšia, akú som kedy jedla:  varecha.pravda.sk/recepty/hovadzia-polievka-najlepsia-na-...

A toto je talianska torta Caprese, nie je moja, ale niekoľkokrát upečená a úžasná, odporúčam všetkým, čo tu čítajú.:  varecha.pravda.sk/recepty/torta-caprese/13563-recept.html...

Všetkým čo tu pridali vďaka za recepty, uložím si. Ja tiež mám tento problém, miesto v kuchyni čučím do počítača , a nakoniec uvarím sviečkovú, lebo si neviem vybrať.
salinka
@kukulienka , dakujem za odpoved. Presne tuto skvarkovu volakedy robievala moja maminka, velmi mi chutila a potom sme na nu zabudli. Peceny karfiol od @enerrgizer robievam, ostatne sa moze zist, verim tvojmu vyberu. A tie rybky...... ;-)))
@evusik , dakujem. @kimlova treska je uz u nas doma, ale ten korpus som veru nezachytila. Velmi sa tesim, aj tie salaty su bombove:-) Ja som od jula zalubena do tvojho metenika;-)
@bubaya ta tvoja polievka je zaujimava a torta musi byt zazitok. Dakujem.
tiginko
tiež pridám moje stálice obľúbené: včera dokončené dve várky úžasného Tonkovho elixíru  varecha.pravda.sk/recepty/cili-dzem/39589-recept.html...
, Darinkin cuketový koláč  varecha.pravda.sk/recepty/slany-cuketovy-kolac/29003-rece...
, alebo výborný tvaroháč od Afatagy  varecha.pravda.sk/recepty/chlapsky-tvarohovy-kolac-fotore...
, Zuzankin Momofuk  varecha.pravda.sk/recepty/bocik-podla-momofuku-fotorecept...
A už vyššie spomínaná Sovkina vaľkaná štrúdľa taktiež
salinka
@tiginko , tvoj nick mam spojeny s uzasnou chutou svabovnikov. Ani neviem, kolkokrat som ich piekla:-) Dakujem este raz a aj za dalsie linky na uzasne recepty. Ako pozeram, vsetky maju velky uspech.
haji
Přispěju receptem, který v poslední době u mě vyhrál na celé čáře:
 varecha.pravda.sk/recepty/zdelavana-mrkev-s-okurkami/5847...

také koprovka od Klukodvody:
 varecha.pravda.sk/recepty/rychla-koprovka-s-vejcem-a-novy...

a dále recept na velmi osvěžující letní záležitost /na létu netrvám!/:
 varecha.pravda.sk/recepty/avokadovo-vajickova-natierka-fo...

zvláště léty osvědčený a často dělaný recept na chlebík od Kukulienky:
 varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-od-mamicky/52474-recept...

a protože jsem začala kváskovat, tak ještě jeden fajn kváskový chlebík od Siisa:
 varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-psenicno-razny-chlieb-...

Přestože miluji sladkosti, odkazy na osvědčené recepty nepřidám. Jsou zatím jen vybrané, ale nerealizované. Musí počkat.
Díky všem, kteří zde sdílejí své VIP realizace, hezky se kochám!
@Salinka určitě si vybereš nejen ty, ale i my ostatní, díky za dobrý nápad!
haji
@Haji (22.10.2016 14:57)
ajajaj unikla mi autorka u vajíčkovo avokádové nátierky: Zuzanka1367
salinka
Mrkva od Remcule má dosť pozitívnych ohlasov, láka ma! Chlebík od @kukulienky robievam a ostatné si dám od teba poradiť. Vďaka @haji :-) Som rada, ze aj ostatní si nájdu zaujímavé recepty, ktoré predtým nezachytili.
salinka
@monty , dakujem pekne, pomohla si mi. Pikantnu od @kimla mam v oblubenych aj ja, na konci komentarov pod tymto receptom sa vychvalujem svojou pracou:-) Ale ostatne som veru nevidela a su to asi vyborne veci, kedze je tam tolko pozitivnych odoziev. Kedy to ty vsetko stihas? Ci ti pomaha Monty? Lebo nasa Salinka nerobi okrem neporiadku nic:-)
monty469
@Salinka (24.10.2016 12:53)

Som rada, ze som ti pripomenula niektore fakt dobre recepty ;-) Vsetko sa da stihat v pohode a co sa tyka Montyho ten pomaha tym, ze poslusne vylihuje ;-)
salinka
Mila @sara. Dakujem ti velmi pekne za tvoje linky, za namahu a cas. Toho si mi musela venovat vela, kym si to pozbierala:-) Ja som z tvojej receptoteky vyskusala len strudlu, povidlon a pagace k vinecku. Zopar dalsich mam tiez ulozenych, ale prevaznu vacsinu som nevidela. Este raz vdaka a nech nam to vari!
1x sara8
salinka
Strava v Azii mi velmi chutila. Su to zdrave, farebne, lahodne a vonave jedla, ale na dlhodobo by mi asi chybali jablka a zemiaky:-) Preto verim, ze ryzu si chcete trosku spestrit. Tvoje tipy sa mi pacia, urcite vyskusam, nikdy ma nenapadlo s niecim kombinovat ryzu, vrchol fantazie bola s hraskom. Dakujem a srdecne pozdravujem Singapur:-)