Maková nátierka na raňajky alebo desiatu

babidka - fotkababidka, 16. novembra 2010
Maková nátierka na raňajky alebo desiatu
Foto: babidka

Trošku menej tradičná pomazánka z maku je veľmi rýchlo hotová a chutí deťom aj dospelým . K tomu dobrý celozrný chlebík alebo pečivo Zobraziť celý popisTrošku menej tradičná pomazánka z maku je veľmi rýchlo hotová a chutí deťom aj dospelým . K tomu dobrý celozrný chlebík alebo pečivo a podľa chuti mlieko, čaj alebo biela káva ....

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

100 g
2-3 PL
1 menšie




Postup

  1. 1

    Mak dáme do mixéra a krátko pomixujeme .Môžeme ho samozrejme aj pomlieť na klasickom mlynčeku na mak . Pridáme včelí med podľa chuti - ja dávam 2 polievkové lyžice.

    Maková nátierka na raňajky alebo desiatu  - obrázok 1
  2. 2

    K rozmixovanému maku môžeme pridať ošúpané a jadrovníka zbavené jabĺčko a ešte spolu chvíľku pomixovť. Potom pridáme podľa chuti 2-3 polievkové lyžice medu a dobre premiešame .

    Maková nátierka na raňajky alebo desiatu  - obrázok 2
  3. 3

    Pomazánkou natrieme krajčeky chleba , bagetky, rožky...čo komu chutí :-) Mne najviac chutí s plackami čapaty /chapati/.Recept uverejnila @michsamant na Vareche http://varecha.pravda.sk/recepty/indicke-placky-chapati-fotorecept/6162-pouzi.html

Diskusia k receptu

michsamant
babidka, ty si ma s tym makom dostala....mnaaaam! to zjest a potom sa siroko usmiat :D
babidka
Miska :-)))))))) No ano , ale ja si umyvam zubky po kazdom jedle :-) @michsamant , ta natierka mi najviac chuti prave s cerstvo upecenymi capatami a aj som uvazovala , ci by ti nevadilo keby som v recepte pridala link na tvoj recept na ne ? :-)
lorain
Dobre rano, mak zboznujem a uz sa dlhsie krutim, ze si upeciem nieco makove a takyto recept ma velmi oslovil, mna by to nikdy nenapadlo.
Na Vareche dom mesiac a gulim oci, kde som bola doteraz, ked je tu tolko dobrych rad a pacia sa mi komentare, vyzivam sa v ich citani, fakt.
Diki
evanaaa
A myslím, ak nemám tie placky ( treba vopred narobiť), dobré by to bolo aj na vianočke, skoro ako koláč.
babidka
@lorain , takych dobrych neobvyklych natierok mam v zasobe este viac :-) @evanaaa , ja to bezne natieram na chlieb alebo rozok , capaty si robievam iba obcas , akurat mi to na nich najviac chuti.....:-)
jatanika
už som sa s takouto nátierkou stretla, je super.... už sa teším na tvoje ďalšie nátierkové receptíky... mám nátierky rada...
lucylee
@babidka , opäť boduješ, toto si ale spravím iba pre seba, lebo moja polovička je alergická na mak...
cathyc
Tomuto sa vraví aj vápniková bomba, super receptík...
michsamant
Mila @babidka dnes prislo na tuto tvoju natierku. Nedavno som odskusala biely mak na sulancoch, ci je vhodny miesto tmaveho a zistila som, ze tam nie je ziaden rozdiel. A tak som sa dnes dala na toto a musim len chvalit! Je vynikajuca a moj muz sa stazoval, ze som malo urobila :)) Dakujem ti za recept, urcite u nas bude byvat castejsie. Je vyborna aj len tak samotna z misky (jablcko som vynechala, nemala som, tak nabuduce skusim aj s nim).



1x hanis
frezia68
Ešte dobre,že občas čítam komentáre a tak som objavila túto pomazánku.A bude na nedeľné raňajky,lebo mak som kúpila a medu máme dosť v zásobe,už sa teším,že nemusím piecť makovník :-)))
babidka
@michsamant , hlavne ze chutilo - biely ci modry mak ...:-)
@frezia , dobru chut ti prajem k nedelnym ranajkam ! Ale makovniky celkom nezatracuj - makovnik je predsa len makovnik :-)
irenaw
super, ako dobre, že si ju pripomenula v diskusii, nevedela by som, ďakujem :-) už tu snívam o možnostiach... vyskúšam aj s nejakým jogurtovým krémom ako dezert :-)
martinis
Tak toto stojí za vyskúšanie - mak mám veľmi rád :)
frezia68
Vápnik treba,cukor stačí v ovocí a tak Tvoja alternatíva pomazánky je skvelá .Výnimkou budú oslavy,sviatky a keď dozrejú slivky-vtedy budú aj makovníky a makové slivkáče :-)))
babidka
Makovniky musia byt , hoci by aj aj co bolo:-) Ale uz len vzhladom k nasmu veku a hlavne vahe - radsej iba obcas ...Maku sa vsak nemusime vzdat a tak je takato pomazanka dobrym zadostucnenim aspon obcas . Jedna moja kamaratka vsak tuto natierku robieva pravidelne a dava si ju rano na ovsenu kasu ako "posypku" .Vraj ma po nej vzdy tolko elanu , ze manzel -dochodca sa radsej vyberie na pochodzky aby ho "nekomandovala" a mohla sa vyblaznit pri upratovani a vareni :-)
1x motyka
turanec
Ahoj zajtra teda v pondelok ideme spravit tuto pomazanku.Potom napišem ako chutila.Pozdravuj hkbarbie a že nam s manželkou chyba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia