Treska v majonéze Kimlo

kimloKimlo, 55 ročný muž, Stará Turá, ale rodený záhorák, predtým Velké Leváre, 2. februára 2010 14:38
Ďalšie jeho recepty »

Treska v majonéze KimloFoto: kimlo

Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá z tých čo sa dnes predávajú sa jej vyrovná. Po mnohých pokusoch s rôznymi receptami som si našiel ten "môj". Vyskúšajte...

6
porcií
40 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Tresku rozmrazíme a vložíme do 3 litrov vriacej vody s 250ml octu, soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením a mrkvou. Varíme 15-20 minút, vyberieme spolu s mrkvou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom vidličkou tresku roztlačíme na jemné kúsky, poprípade posekáme nožom.

  2. 2

    Pridáme mleté korenie, horčicu, nastrúhané uhorky a mrkvu, a pridáme šťavu z uhoriek. Cibuľu nakrájame najemno, rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a pridáme k treske. Nakoniec pridáme majolky a dobre premiešame.

  3. 3

    Dochutíme zvyškom octu, vegetou a šťavou z uhoriek. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 12 hodín. Podávame s čerstvými rožkami.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 32 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist