Morčacie prsia aké ste ešte nejedli

zemo - fotkazemo, 14. októbra 2009

Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej Zobraziť celý popisTajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej návšteve mimozemšťanov u vás doma.

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
 podľa chuti
3 PL
2 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ste možno šokovaní, prečo v recepte je aj maslo, aj olej, aj dobrá, nie preškvarená, masť. Ako hovorili Lužickí Slovania: Warte mal, es kommt des Geheimnis!

  2. 2

    Prsia narežeme na rezne, a aby sme dosiali primeranú veľkosť, teda aby prečnievali cez tanier, krájame ich kolmo na vlákna, vyklepeme a osolíme. Uložíme ich do primerane veľkej misy tak, že ich poprekladáme kolieskami cibule, rozsekaným cesnakom a vetvičkami petržlenovej vňate. Dobre utlačíme dlaňou. Joj, skoro som zabudol, každý rezeň ešte polejeme lyžičkou(miličkou) zmesi citrónovej šťavy a dobrého bieleho vínka. Na noc uložíme do chladu. Naschvál som nepísal, koľko vína a citrónovej šťavy. Chute sú rôzne, ale ja sa miernim. Aj lyžičky...

  3. 3

    Pred prípravou na druhý deň odstránime starostlivo cibuľu, cesnak a vňať.

  4. 4

    Rezne obalíme v hladkej múke, v troch vajíčkach rozšľahaných s tromi lyžicami sladkej smotany a preosiatej pečivovej strúhanke.

  5. 5

    Vysmážame v zázračnej zmesi po piatich lyžiciach dobrého rastlinného oleja, domácej masti a masla. Položíme na papierové obrúsky, aby rezne stratili prebytočnú masnotu. Držíme stále v teple. Najlepšia je vykúrená trúba na 80 stupňov. Podávajte s čím len chcete, tomu mäsinku neuškodí ryža a pred prípravou skutočne jemne pomastené pečené zemiaky. Jedlo zabijú fritézové hranolky. Ale eto vaše delo!

Diskusia k receptu

jamarlen
@zemo , mali sme ich na silvestra, boli naozaj dobré, mäsko krehké, bez mŕtvolnej chuti:))
zemo
ďakujem, ja som už na tie recepty aj v mojej šedivej hlave zabudol. A dosť ma pobavilo - prsia bez "mŕtvolnej chute". A to ste ich dúfam robili ako ja zvyknem živé, nie?
jamarlen
živé?!!! to by bolo predsa týranie:)) no keďže morčacie mäso mávame často, tak sme prejedení(Ó, hriech...) jeho typickou chuťou, (a takto sme ju nazvali:) )podobne ako aj kurčaťa, tak hľadáme, čo by pomohlo
pozeral som tvoje rcp, aj ich zábavné názvy, sú veľmi zaujímavé, inšpiratívne, takaj keď podobne ako ja, nerád varíš to isté viacráz, nemusíš zabúdať.....
teším sa na tvoje nové pochúťky, len , prosím, masti menej:)
zemo
Tak pravil Zemotruštra - "Masť" musssssst sein! A keď nie, tak si dajte menej. Ďakujem za pochvalu!
marilika
Tiež som hľadala niečo iné z morčacích prsičiek. Vyplatilo sa a našla som tento recept. Priznám sa, večer som ich s elánom naložila, ale ráno mi nebolo všetko jedno, ako to bude chutiť. Ani som ich neochutnala, len som pozorovala, ako sa tvária: no moje deti s rodinami. Mama a čo to je, aké mäsko, a ako si to robila. No keď už boli taniere skoro prázne, vyšla som s pravdou na javo, odiaľ a aký recept to bol. Všetkým veľmi chutilo, aj mne, ale hlavne som sa potešila novému dobrému receptu. Nevysmážala som v masle, ale na tanieri som poliala roztopeným maslom. Ďakujem. M.
sara8
Výborné. Vysmážala som na masti.
allilla
Sú výborné , masko je make a ma prijemnu vonu a chut..
kukulienka71
morčacie mám rada,tá marináda sa mi pozdáva,dodá kyselkavú chuť,vyprážať v trojakom tuku?vyskúšam,uvidím...
zemo
Dobrú chuť, dievky írečité :o) teda allilla a kukulienka71
neposed
toto sa mi paci, morka je uz na ceste ku mne, tak uz len urobit a pomaskrtit. Dakujem za novy recept.
pusta
tak toto je úžasný recept,
hast du recht, das geheimnis ist gekommen :-)))
právom ti patrí 5****
tá kombinácia masla, oleja a bravčovej masti je naprosto opodstatnená.
amelie
Perfektný recept, @zemo , veľmi sa mi páči práve marináda:-) dalo by sa použiť aj iné mäso?