Morčacie prsia aké ste ešte nejedli

zemoZemo, 56 ročný muž, Bratislava, 14. októbra 2009 12:14
Ďalšie jeho recepty »

Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej návšteve mimozemšťanov u vás doma.

6
porcií
45 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Ste možno šokovaní, prečo v recepte je aj maslo, aj olej, aj dobrá, nie preškvarená, masť. Ako hovorili Lužickí Slovania: Warte mal, es kommt des Geheimnis!

  2. 2

    Prsia narežeme na rezne, a aby sme dosiali primeranú veľkosť, teda aby prečnievali cez tanier, krájame ich kolmo na vlákna, vyklepeme a osolíme. Uložíme ich do primerane veľkej misy tak, že ich poprekladáme kolieskami cibule, rozsekaným cesnakom a vetvičkami petržlenovej vňate. Dobre utlačíme dlaňou. Joj, skoro som zabudol, každý rezeň ešte polejeme lyžičkou(miličkou) zmesi citrónovej šťavy a dobrého bieleho vínka. Na noc uložíme do chladu. Naschvál som nepísal, koľko vína a citrónovej šťavy. Chute sú rôzne, ale ja sa miernim. Aj lyžičky...

  3. 3

    Pred prípravou na druhý deň odstránime starostlivo cibuľu, cesnak a vňať.

  4. 4

    Rezne obalíme v hladkej múke, v troch vajíčkach rozšľahaných s tromi lyžicami sladkej smotany a preosiatej pečivovej strúhanke.

  5. 5

    Vysmážame v zázračnej zmesi po piatich lyžiciach dobrého rastlinného oleja, domácej masti a masla. Položíme na papierové obrúsky, aby rezne stratili prebytočnú masnotu. Držíme stále v teple. Najlepšia je vykúrená trúba na 80 stupňov. Podávajte s čím len chcete, tomu mäsinku neuškodí ryža a pred prípravou skutočne jemne pomastené pečené zemiaky. Jedlo zabijú fritézové hranolky. Ale eto vaše delo!

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (3,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist