Foto: mojack
... tvarohová plnka je jednoduchá a bez masla. U nás dostal 1+
príprava
tepelná úprava
Suroviny
230 g |
|
100 g |
|
500 ml |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
5 ks |
|
Ďalej potrebujeme: | |
150 - 200 g (povidla) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 PL |
|
500 g |
|
podľa potreby na zriedenie |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Vodu, soľ a tuk necháme prejsť varom a za stáleho miešania prisypávame muku, až uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladiť a potom postupne zašľahávame vajíčka, nakoniec prášok do pečiva. Cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na 2 plechy vyložené pečiacím papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 -20 min bez otvárania, až má cesto ružovú farbu a naskočí ako venčeky. Dáme vychladiť.
-
2
Pripravíme si krém. Tvarohy zmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a vanilkovým cukrom. Vmiešame vyšľahanú šľahačku spolu so stužovačom.
-
3
Jeden plát cesta potrieme povidlami s umom, ďalej rozotrieme tvarohový krém
-
4
a priložíme druhý plát cesta. Trochu pritlačíme a povrch posypeme práš. cukrom. Necháme odležať do druhého dňa. Dobrú chuť.
nepochybne je krásny, a vďaka tomu aj isto chutí….
cesto som dala asi na väčšie plechy, takže ho mám o dosť tenšie ako vy. piekla som ho včera a nocovalo jemne prikryté fóliou (nechala som ho trochu "dýchať", aby úplne nezvlhlo). dnes som plnila. keďže mám väčšie pláty, nevyšla mi tá plnka tak na vysoko ako vám, no vôbec to nevadí. po troch hodinkách som musela ochutnať, lebo mi to nedalo a je naozaj naozaj výborný. trochu som sa bála, či bude tá plnka dosť sladká, lebo sama osebe moc sladká nebola,ale s lekvárom som nešetrila a ešte ho zajtra pocukrujem, tak sa to krásne vyrovnalo.
ďakujem za recept a odporúčam vyskúšať aj ostatným. toto bolo moje prvé odpaľované cesto a vydarilo sa ukážkovo (max. 3mm hrubé, pekne zvlnené) :-)
mimochodom: chutil vsetkym kamoskam aj manzelovi
Máš ich nádherné mojack.