Foto: vavan
z plnkou ktorá sa rozplýva na jazyku
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 |
|
150 g |
|
250 g |
|
4 |
|
1 KL .nastrúhaná |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
4 na sneh |
|
3 ks/180 g |
|
3 ks |
|
1 |
|
1 PL kopcom , / kukuričný škrob |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto.
-
2
Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazáku na 20 minút. Po 20 minutách cesto vyberieme rozdelíme na dve polovice a jednu opäť zabalíme a dáme naspäť do mrazáku.
-
3
Plech si vymastíme olejom 35x25 Cesto si vyvaľkáme vložíme do plechu
-
4
malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme,okraje vyhrnieme aby nám plnka nevytekala.Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy aby sa plnka nepremočila. Pripravíme si plnku:Kyslú smotanu zmiešame,svanilk. cukrom pudingovým práškom a maizenou.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi s kyslej smotany.
-
5
Zmes nalejeme na pripravené cesto na plechu
-
6
Vyberieme cesto z mrazáku a nastrúhame rovnomerne po povrchu koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pečieme pri teplote 180°C 35 minút.
-
7
Dobrú chuť
@mariaklara @sladkacokolada :-)))Ďakujem ste milé samozrejme aj všetky
ostatné varecháčky
nastrúhala na struháku po spodu aby to bolo po celom pláte a hotovka.
Ďakujem Všetkým varecháčkam za milé komentáre ste zlaté.
skvelý recept už má svoje miesto, díky za inšpiráciu
som veľmi rada že sa ti vydaril a že Vám chutí.
@havino @hviezdickaz @orchidea Ďakujem dievčence vyskúšajte.
raz všetkým ĎAKUJEM!!!!! za milé komentáre je mi potešením že sa vám recept páči a tí čo ho vyskúšali sú spokojný,nemáte začo ďakovať,
ja sa veľmi rada podelím o recepty
len ma zaujima, preco 1PL maizeny do plnky?
je to nejaky grif?
pečením taká redšia a keď sa upečie je taká ako píšeš a keď chceš mať tmavé môžeš pridať kakao do cesta,záleží od žĺtkov ak sú bledé
tak bude cesto svetlé.Ja som ho mala po upečení žlté.