Kráľovský koláč

vavanVavan, 45 ročná žena, obec v okrese Nitra, 10. novembra 2011 19:34
Ďalšie jej recepty »

Kráľovský koláčFoto: vavan

z plnkou ktorá sa rozplýva na jazyku

35 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
1
150 g
250 g
4
1 KL .nastrúhaná
1 PL
Plnka:
4 na sneh
3 ks/180 g
3 ks
1
1 PL kopcom , / kukuričný škrob

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto.

    Kráľovský koláč - obrázok 1
  2. 2

    Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazáku na 20 minút. Po 20 minutách cesto vyberieme rozdelíme na dve polovice a jednu opäť zabalíme a dáme naspäť do mrazáku.

    Kráľovský koláč - obrázok 2
  3. 3

    Plech si vymastíme olejom 35x25 Cesto si vyvaľkáme vložíme do plechu

    Kráľovský koláč - obrázok 3
  4. 4

    malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme,okraje vyhrnieme aby nám plnka nevytekala.Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy aby sa plnka nepremočila. Pripravíme si plnku:Kyslú smotanu zmiešame,svanilk. cukrom pudingovým práškom a maizenou.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi s kyslej smotany.

    Kráľovský koláč - obrázok 4
  5. 5

    Zmes nalejeme na pripravené cesto na plechu

    Kráľovský koláč - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme cesto z mrazáku a nastrúhame rovnomerne po povrchu koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pečieme pri teplote 180°C 35 minút.

    Kráľovský koláč - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť

    Kráľovský koláč - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 45 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist