Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou fotorecept
Foto: zuzanka1367
Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, Zobraziť celý popisZelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, tieto húsata" :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cestoviny: | |
400 g |
|
100 g |
|
30 cl |
|
2 lyžičky |
|
Avokádová pasta: | |
1 ks |
|
1 hrsť |
|
10 cl |
|
1/2 lyžičky |
|
2 strúčiky |
|
1/2 lyžičky |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Z múky, vody a jačmenného prášku vymiesime pevnejšie cesto. Vodu pridajte najskôr 3/4 a potom prilievajte podľa toho ako Vám popije múka.
-
2
Cesto rozdelíme na dve polovice a na tenko vyvaľkáme, necháme trochu uschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo, ale nie veľmi, aby sa zas nelámalo, počas vaľkania podsypávajte múkou.
-
3
Cesto nakrájame na pásy, poprášime múkou, naukladáme na seba a nakrájame na asi 5 mm pásiky. Bod 3 vynechajte, ak ste vlastníkom strojčeka na cestoviny :) polovice cestovín som uvarila v osolenej vode po dobu 3-4 minút a scedila. Pokvapkala olejom a premiešala. Druhú polovicu cestovín som nechala usušiť.
-
4
Suroviny na avokádovú pastu som rozmixovala
-
5
Ešte pridáme cesnak a soľ, premiešame, prehrejeme a naložíme na ešte teplé cestoviny. Hojne posypeme strúhaným syrom a zvyšnou rukolou. Chutilo mi to aj napriek tomu, že som mäsožrút a predpokladám, že od dnešnej večeri mi ťažko nebude :)
a komu bude zelenej farby málo, ako dezert ponúkam moju Tortu Zelený mach:-) varecha.pravda.sk/recepty/torta-zeleny-mach/55444-recept....
:-)
h4.googleusercontent.com/-ne5fYbaoLX8/VMkwlQw8IBI/AAAAAAAAAN0/zxSnIFo27Fo/w781-h585-no/1969208_10202499355443947_358097295654323276_n.jpg
ou prítomnosťou pod mojim receptom :) Dík @luss44.