Baklažánový šalát s pečenými paprikami fotorecept
Foto: tizian1cat
Netradičnej kombinácii baklažánu s brusnicami a pečenou paprikou sa nedalo odolať. Bola som veľmi prekvapená. Šalát sa dal jesť samostatne, s cottage cheesom (feta Zobraziť celý popisNetradičnej kombinácii baklažánu s brusnicami a pečenou paprikou sa nedalo odolať. Bola som veľmi prekvapená. Šalát sa dal jesť samostatne, s cottage cheesom (feta je príliš dominantná a prerážala by jeho špeciálnu chuť) alebo na opečenej cesnakovej bagetke. Rozhodne jedlo, ktoré bude novou super star v našej kuchyni.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si baklažán na tenké kolieska, potrieme minimálne grilovaciu panvicu a kolieska baklažánu opečieme z oboch strán. Baklažány predtým NESOLÍME!!
-
2
Opečené baklažány dáme do misky, pridáme potrhané bazalkové lístky.
-
3
Nasekáme nahrubo sušené brusnice (väčšinou sú sladené, keď nie, treba pridať trošku medu).
-
4
Pridáme sherry ocot a olivový olej
-
5
Osolíme a okoreníme, pridáme posekanú pažítku.
-
6
Zmiešame zľahka s baklažánmi....
-
7
Pečenú papriku som použila kúpenú v talianskom kútiku v Terne, vlastné zásoby máme momentálne zjedené...:-)))
-
8
Je potrebné nechať aspoň cez noc marinovať. Prajem dobrú chuť!!!!!
a k tomu vyzivna hodnota...mnam;-)
nemala som brusnice, dala som susene paradajky a k nim lyzicku medu.
uz sa chladi k zajtrajsiemu steaku (len sa modlim, aby pri mojej "kobylke" do zajtra vydrzal)
Vdaka za vyborny recept tizian! :)