Balotínka z kačacích pŕs s foie gras, zemiakové pyré so šalviovými píniovými orieškami a brusnicami
Foto: sjuz
Dostala som chuť pripraviť trošku "lepšiu" večeru :)
Postup
-
1
Kačacie prsia zbavíme kože, narežeme na plát a naklepeme cez fóliu. Osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
-
2
Položíme na ne foie gras.
-
3
Prsia pevne zvinieme a zabalíme do potravinárskej fólie.
-
4
Vložíme do vriacej vody, ale ďalej nevaríme. Môžeme niečím zaťažiť - ja som na ne položila menší kastról. Necháme vo vode 12 minút.
- 5
Hotové zbavíme fólie a na panvici opečieme zo všetkých strán na masle s trochou oleja. Zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
- 6
Na panvici na masle si opražíme šalviové lístky - pozor - ide to rýchlo, a treba sledovať, aby nezhnedli, pretože zhorknú.
- 7
Pridáme mierne podrvené píniové oriešky a jemne opražíme.
- 8
Do výpeku z kačacích pŕs pridáme červené víno, chvíľu povaríme, pridáme brusnicový džem, med a necháme pár minút zredukovať.
- 9
Podávame so zemiakovým pyré, na ktoré navrstvíme oriešky v šalviovom masle a s omáčkou z brusníc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
mohla by si mi odporučiť aj dĺžku opekania balontínky, aj ako asi bola vysoká?
@frezia - ďakujem:)
Krasne prezentovany!