Tvarohovo-jahodový koláč fotorecept

palokuchkiPalokuchki, 58 ročná žena, Tumbarumba Australia, 23. mája 2013 13:24
Ďalšie jej recepty »

Inspiraciu na tento kolac som nasla na mojej oblubenej stranke taste.com.au

8
porcií
40 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
1 PL
1 1/2 ČL
štipka
180 g
2 ks
1 PL
Plnka:
400 g
80 g
1 PL
3 ks
350 g
podla potreby
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Na cesto som si pripravila muku, maslo, cukor, postruhanu citronovu koru, vanilkovy cukor, prasok do peciva a sol.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vsetko som spolu dokopy spracovala. Vznikla mi takato mrvenicka.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som pridala rozslahane vajicka

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a vsetky suroviny som spracovala na hladke cesto. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho na 30 minut.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvarohovu plnku som si pripravila z domaceho tvarohu.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hrudkovy tvaroh som rozslahala tycovym mixerom na jemnu kasu.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K tvarohu som pridala cukor a spolu som to premiesala.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som k tvarohu postupne po jednom pridavala vajicka. Po kazdom pridani vajicka som tvaroh preslahala rucnym slahacom.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerala tvarohova plnka pripravena na plnenie.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jahody som zvarila, len tolko aby pustili stavu. Ak su jahody sladke netreba pridavat cukor. Je dobre, ked je to trochu kyselkave. No ak mate dost kysele jahody, pridajte si cukor podla chuti. Prevarene jahody som zahustila lyzicou maizeny ktoru som si predtym rozmiesala v troche vody.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    2/3 odlezaneho cesta som rozvalkala a cesto som prelozila do okruhlej formy priemeru (na spodku formy) 22cm. Forma je vysoka 3,5cm. 1/3 cesta som si odlozila na vrchne mriezky kolaca.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na spodok cesta som navrstvila tvarohovu plnku.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na tvarohovu plnku som dala zahustene jahody.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    1/3 odlozeneho cesta som vyvalkala a pomocou dlheho noza a vrubkovaneho kolieska som pokrajala cesto na pasiky. Noz som si prilozila na cesto (sluzil mi ako pravitko) a kolieskom som tahala tesne vedla neho.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pokrajane pasiky cesta som poukladala na vrch kolaca.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180 C 50 minut. Upeceny kolac som vybrala na mriezku a po 15 minutach som ho vybrala z formy. Forma ma vyberatelne dno, stacilo len trochu uvolnit cesto od bokov a kolac vysiel pekne von. Formu nebolo treba nicim mastit.

    Tvarohovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 16
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist