Foto: enerrgizer
...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár Zobraziť celý popis...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár :) Príprava je rýchla a nenáročná...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...karfiol som rozobral na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje. Ružičky som dal do väčšej misy a najskôr som ich poprehadzoval so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí) Potom som si vymiešal olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom. Karfiol som prelial marinádou a dochutil lístkami čerstvého tymiánu...s citrónom má neodolaťeľnú chuť. Dobre som poprehadzoval, aby sa marináda všade dostala...
-
2
...na plechu s papierom na pečenie som ho ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Piekol som asi 35 minút na 180°C... podával som so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom...dobrú chuť :)
, skúsim menšiu obmenu podľa teba @enerrgizer
Samozrejme je to len môj názor, hoc som to neskúšala, iba sa mi to v tej hlave "mieša" keď nezabudnem, určite skúsim .
len ja som sa s medom ešte neodvážila začať, môj najlepší priateľ sa mi za to smeje, ale výdatne ma aj povzbudzuje, hovorí,že ak raz med skúsim, už mi nič nezabráni...
tvoje korenenie mi fantasticky sedí a recept ma láka :P
ten karfiol na nádhernej úvodnej fotke je doslova "žravý" a priam volá po vyskúšaní
tak som ten karfiol nakoniec celý upiekla po tvojom - a vôbec neľutujem. @rikardovi treba ale priznať, že nemôže očakávať chuť tradičného vyprážaného karfiolu alebo obyčajného vareného karfiolu. Marináda ju predsa len zmení. Ale je to pohodlné, chutné, iné, za vyskúšanie to stojí.
ale ako viacerých - tiež by ma zaujímalo zloženie grilovacieho korenia, tiež nekupujem, ale si robím aj karí aj iné zmesy sama