Viedenská knedľa vo forme (fotorecept)

Viedenská knedľa vo forme (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 18. novembra 2010 10:57Ďalšie jeho recepty

@jerica Robila som viedenskú knedľu ktorú mám na VARECHE, zvolila som iný spôsob varenia , pri otvorení novej tržnice (bývalá IKEA)som pri jednom stánku s hydinou , dala do reči s pani , spomenula som jej aké dobré recepty sú na VARECHE , povedala že si občas pozrie varechu , robila viedenskú knedľu z varechy , zistili sme že to bol môj recept. Povedala že všetky suroviny a postup robila ako bolo uvedené len nerobila gule ale dala do bábovkovej formy a varila vo vode. SKÚSILA SOM .

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

TREBA POZRIEŤ !! tento recept so surovinami a postupom je na tomto linku!! http://varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/6259-pouzi.html
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 1

2

pripravené suroviny som vložila do masťou vymastenej bábovkovej formy ,
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 2

3

formu som vložila do hrnca s vriacou vodou , prikryté som na miernom plameni varila 30 minút
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 3

4

po uvarení som knedľu vyklopila na plech a masťou pomastila
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 4

5

pripravené k servírovaniu
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 5

6

viedenská knedľa s hovädzím na hríboch , omáčku pasírujem , do prepasírovanej šťavy zahusťujem do smotany na šľahanie pridám zemiakovú škrobovú múčku a 1 PL horčice.
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 17. novembra 2010 o 18:33
    treba pozrieť tento link , postup je tam uvedený » varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/625...


  • ailuj82, 18. novembra 2010 o 11:25
    zaujímavé a určite výborné. Ukladám do KK :)


  • marianne69, 18. novembra 2010 o 11:26
    To je vynikajuci napad....(KK)


  • michsamant, 18. novembra 2010 o 11:28
    To je dobry napad!


  • magdula, 18. novembra 2010 o 11:32
    robím ich tiež, ako gule ale dávam tam ešte upraženú cibuľku a nedávam olej, sú veľmi dobre, najmä s omáčkou.


  • evusik, 18. novembra 2010 o 11:38
    @jerica ja robím podobne, len zmes natlačím do tlačenkového sáčku a robím v parnom hrnci... v bábovkovej forme je to veľmi pekné :-)


  • havino, 18. novembra 2010 o 12:34
    veľmi pekné, krásne, výborný nápad, robievam ich tiež, ako gule, ktoré varím vo vode


  • tinca, 18. novembra 2010 o 12:45
    @jerica úžasná knedľa, ukladám do KK. Páči sa mi aj nápad od @evusik


  • babi, 18. novembra 2010 o 12:58
    Jarka super knedla, u nás iná ako viedenská knedla nemôže byť . Minule som niekde čítala, že ju možno aj piecť vo forme na biskupský chlebík, vyskúšala som a bolo to výborné


  • hubarka35, 18. novembra 2010 o 13:26
    to je neskutočné čo nevymyslite,prave dnes som si kupila silikonovu formu na babovku,aj tu treba vymastit?asi nie?nemam skusenost zo silikon.formami....ved naučim sa...


  • anina43, 18. novembra 2010 o 13:37
    už som urobila rôzne knedle, žemľové, kysnuté, zemiakové ale uvariť žemľovú knédľu vo forme na bábovku ma ani nenapadlo. dobrý typ, krásne to vyzerá, ja som väčšinou varila v porcelánových hrnčekoch, ktoré som vymastila , vysypala hr. múkou, obsah naplnila do 3/4 hrnčeka , vložila do rajnice s vodou siahajúcou do 1/2 hrnčeka a varila 20 min. po vyklopení som nakrájala niťou .


  • alexdidi, 18. novembra 2010 o 13:53
    Tiež robievam...v tej bábovkovej forme vyzerá krásne...


  • voz12, 18. novembra 2010 o 15:01
    Práve dnes som robila viedenskú knedľu,ja ju balím do folie a varím vo vode.


  • tatranka, 18. novembra 2010 o 15:28
    @jerica ohromný nápad.Jednak to pekne vyzerá a zároveň máš kopec kúskov.Ja varím túto knédlu v tlačienkovom sáčku,ale už budem robiť len takto,akosi nám to predviedla.Ohromné.!!!!!!!!


  • evanaaa, 18. novembra 2010 o 15:57
    Hubarka35, silikón by sa mazať nemusel, tak to vyskúšaj.


  • danculka, 18. novembra 2010 o 16:13
    Tiež som varila vo fólii,ale tento spôsob nemá chybu,ukladám si do KK.


  • babav, 18. novembra 2010 o 17:26
    @jerica , je to napad za milion !Inspiracia je zakladom vynachadzavosti,
    ako to potvrdzuje aj tvoja krasna Babovka z viedenskej knedle;-)


  • enerrgizer, 18. novembra 2010 o 17:45
    super...ide do KK


  • garanco, 18. novembra 2010 o 18:22
    Takúto knedľu nevarievam, ale budem, veľmi sa mi páči recept.


  • palokuchki, 19. novembra 2010 o 04:38
    @jerica , velmi dobry napad, pekne to vyzera, aj ja si ukladam do KK.


  • lucylee, 19. novembra 2010 o 08:22
    no nádhera, stojí za vyskúšanie, super!


  • egreska, 19. novembra 2010 o 08:50
    perfektný napad a potom že baby na trhu len klebetia nezmysly...a taketo vychytavky sa tam človek=žena dozvie :-)))


  • porzellanka, 19. novembra 2010 o 09:35
    Genialny napad. Vyzera to velmi dobre. A samozrejme teraz mozeme pouzit aj ine formy... srnci chrbat. Cez vikend vyskusam. Vdaka za recept.


  • remcula, 19. novembra 2010 o 10:04
    No, já jsem to už taky zkoušela, ale moc se mi to nepovedlo, ale tady na obrázku vypadá úchvatně!


  • hannah22, 19. novembra 2010 o 10:28
    super, ja varievam knedlu v sáčku ale táto je krajšia ukladám a skúsim... učiť sa učiť skazal ... :))


  • allstar, 19. novembra 2010 o 12:57
    Ukladám do KK - vyskúšam


  • sairaam, 19. novembra 2010 o 14:41
    Ale aké je to pekné! Obrázok zvádza na okamžité vyskúšanie :-)))


  • maskrtnicek, 19. novembra 2010 o 18:33
    Dobrý nápad.Vyskúšam.


  • klaura, 20. novembra 2010 o 00:56
    všetci ukladajú, uložím si aj ja ... :))) Ja robievam knedľu iba kysnutú, najbližšie prekvapím rodinu touto ... vyzerá to naozaj dobre a určite im bude chutiť ... :)


  • sracz, 20. novembra 2010 o 02:57
    Tak toto vyzerá - prudko jedlé so sklonom k nevyliečiteľným návykom - alebo ako my košickí šráczi spod Šibenej hory zvykneme hovoriť, superfasaextraprímavagáň! Toto môžem vo sviatky i piatky, v pracovné dni i cez -vajkendy-. A naviac k hovädzinke na hríbikoch (a eščik pritim zo šmetanku, ako by povedala moja Lady Ann); ja by som určite mal mazľavolepkavý lábszár - môčing či glejovicu! Ďakujem Ti Jerica_čka, čaja moja šumná a blahoželám ku perfektnej práci s vareškou, bábovkovou formou i s fotoaparátom!


  • sracz, 20. novembra 2010 o 03:02
    ... hej a spomenul som si na jeden recept, pri ktorom som aj ja použil bábovkovú formu, ale v mojom prípade hladkú, nie tvarovanú ako Ty. Je niekde na -hardisku- starého PC; musím sa v ňom prehrabať! Tak ten potom napíšem zvlášť s venovaním pre Teba, ako vďaku za -nakopnutie- ! Ešte -krát- ďakujem!


  • hubarka35, 20. novembra 2010 o 09:37
    no knedla sa mi vydarila v tej silikon.forme,a nabuduce skusim v srnčom chrbate,ktory dam na pekač s vodou vriacou,prikryjem druhym pekačom a vložim do rury,vdaka za receptik....


  • cistinka, 20. novembra 2010 o 13:44
    super.....skvelý nápad Jaruš :-)


  • bazulienka, 21. novembra 2010 o 12:41
    vyzerá to dobré,hneď v utorok to skúsim urobiť.Napíšem,ako to dopadlo.


  • janadelfi, 21. novembra 2010 o 15:37
    Super...


  • honestka, 21. novembra 2010 o 21:48
    si skvela Jarka! tebe a par dalsim velmi cinnym a skvelym receptom by sa tu mal udelit rocny ,,RAD Zlatej Varesky,, ako to robieval pan kral...


  • jerica, 21. novembra 2010 o 22:26
    ďakujem Vám všetkým za povzbudivé komentáre , potešila som sa každému , myslím že na našej VARECHE je veľa skvelých dievčat , (dám) chlapcov (pánov) musím to tak napísať , ktorý sú vynikajúci , tiež podľa môjho názoru si zaslúžia "zlatú varešku " už len ten čas s fotením pri varení , čas ktorý venujú vkladaním receptov s foto dokumenáciou na varechu si zaslúži uznanie.


  • jarunka, 23. novembra 2010 o 03:03
    Super recept. Tiez si ho ukladam.


  • sbsgabi, 23. novembra 2010 o 13:04
    Super skvelý nápad ja sa mordujem a plním to do igelitového vrecka a varím vo vode .Určite v nedeľu si ich urobím už sa teším.
    Ďakujem za nápad


  • jerica, 24. novembra 2010 o 08:48
    Teší ma,že sa Vám všetkým páči tento postup , naservírovaná na stole vyzerá perfektne, v nedeľu budem robiť zemiakovú knedľu k sviečkovej uvidím ako sa mi podarí !? pridám :-))


  • mojack, 25. novembra 2010 o 21:18
    No mne v tom chýba sol..


  • jerica, 25. novembra 2010 o 21:37
    @mojack myslím že je v : suroviny ; nad zeleným petržlenom.


  • jerica, 25. novembra 2010 o 21:40
    tento recept je ako sa dá urobiť aj vo forme. V tomto linku máš popis práce :
    » varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/625...


  • noelia, 2. decembra 2010 o 01:30
    O chvilocku idem na to ! Celkom iste to dopadne vyborne a zajtra to "zmastime" so svieckovou ! Muchas gracias !


  • noelia, 2. decembra 2010 o 23:14
    TAK! Mila Jerica, velmi pekne dakujem, pretoze som si dnes od mojej rodiny "zlizla" uuuuuuzasnu pochvalu a "knedlik" sa mi podaril. Chutil excelentne, bol jemny....hmmmm.....V Spanielsku sice nemame klasicke rohliky - najlepsie na svete - ale nasla som si nahradu v bagetach.Takze VITAJ V NASEJ KUCHYNI !......ospravedlnujem sa, ale moja klavesnica nema makcene a dlzne, pretoze spanielcina ich nepouziva nasim sposobom. Tak asi pisem ako Tarzan....prepacte !


  • jerica, 3. decembra 2010 o 09:21
    @noelia nevieš si predstaviť akú mám radosť že si sa odvážila mi napísať o Tvojom úspechu rsp.pochvalu na recept z VARECHY od varecháčky. Bola by som rada keby mi napísali aj iný varecháči čo vyskúšali moje recepty , hoci aj neúspešné , lebo aká koľvek odozva negatívna ale aj pozitívna ťa posúvajú. Tu nájdeš aj recepty na rohlíky , pozri @egreska , @honestka nenapadajú ma ďaľší , ale od týchto varecháčiek som robila pečivo , výborné!!. :-)) Na mäkčene sa vykašli , " Tarzan pise celkom slusne! "


  • jerica, 5. decembra 2010 o 00:01
    @noelia pozri link , recept od @egresky na chutné pečivo. » varecha.pravda.sk/recepty/pletienka-kyslou-smotanou-fotor...


  • amelie, 13. januára 2011 o 21:04
    @jerica , super:-)


  • cica2, 30. januára 2011 o 14:58
    wau, paráda!!!


  • evicka63, 8. februára 2011 o 10:36
    Ja mám doma sklenenú bábovkovú formu môžem ju použiť? Môj rozum hovorí, že asi áno keď vydrží teplo v rúre, ale skúšal to niekto?


  • ankad, 4. marca 2011 o 06:03
    Vynikajuci napad. Zajtra urobim.


  • jerica, 11. apríla 2011 o 00:04
    @evicka63 až teraz som sa dostala k tvojej otázke , určite sprav aj v skenenej forme , len keď ju vyberieš z vody daj knedľu vo forme na drevenú dosku, alebo ju hneď vyklop na dosku.


  • abend, 4. januára 2012 o 18:01
    @jerica , prosím, bábovkovú formu si mala priamo vo vode ? Nenabrala sa do nej voda? Mohla by som ju položiť na parák, teda že nebude priamo vo vode. V sobotu máme oslavu vnuk má 18 rokov a chcem tie knedle urobiť podľa Teba. Vďaka za odpoveď.


  • jerica, 4. januára 2012 o 19:14
    @abend to je ale telepatia, ja som práve dovečerala moju knedlu,priznám sa že som rozmýšlala že spravím túto ,ale som si to rozmyslela a spravila som môj recpt na viedenskú knedlu, gulky a vyvarené vo vode,ale ty sa pýtaš či forma bola ponorená vo vode , áno bola vo vode,ale tá forma je veľká , tak vôbec nebol problém ju mať vo vode,ale keď máš menšiu formu a nie si si istá,daj do vody parák na knedle ale tak aby voda obmývala bábovkovú formu a nechaj prikryté,nič s tým nepokazíš,forma vo vode a para pod pokrievkou. Škoda že neviem doložiť sem foto , ale možno priložím foto do receptu čo som pred pol hodinou robila viedenské knedle,dokonca vlastný recept som musela v knižke hľadať.Keď si nebudeš s niečim istá napíš do e-m,rada ti poradím.
    Gratulujem vnukovi,moja vnučka bude mať tiež 18, teraz 21.januára.


  • abend, 7. januára 2012 o 18:23
    @jerica , udeľujem Ti rad Michelina s piatimi hviezdičkami za suuuuper recept viedenská knedla.V sobotu som ju podávala k mladému jeleňovi, toho som pripravila ako sviečkovú no a k tomu Tvoja knedla jedna báseň.Trochu som sa obávala toho varenia vo forme na bábovku, ja som ju dala totiž do formy viacúčelovej, t.j. takej ktorá sa rozoberá a po výmene spodku sa v tom pečie torta. Ale nič sa nestala, knedla bola ako vystrihnutá z Burdy a celí rodina najskôr zírala čo za čudo som položila na stôl a za chvíľku z nej nebolo ani kúsok. Vďaka za recept. Priprav vnučke opäť niečo vynikajúce na oslavu 18 narodenín , potom daj recept na Varechu. Vnučke všetko naj, naj, naj k narodeninám. :-)


  • jerica, 10. januára 2012 o 00:05
    @abend ďakujem za rad Michelina , len treba byť trochu s pokorou , určite to nie je nič výnimočné keď je to dobre napísané,hlavne treba nabrať odvahu,hlavne že si sa nevzdala a spravila v tej tortovej forme s vymeniteľnou vložkou na bábovku,lepšie sa ti vyklopila.
    Gratulujem k odvahe a k úspechu pred hosťami.


  • tiginko, 7. januára 2013 o 10:31
    výborný nápad s tou bábovkovou formou, už inak ich ani robiť nebudem. Recept na tieto knedle mam od mojej mamy, ale tá ich varila vždy v naolejovaných utierkach a kvôli tomu som ich nechcela robiť. Utierky by človek najradšej potom hodil do koša, ale kedže som šetrná, tak som sa trápila s ich vypraním. Srdečná vďaka za tento nápad (aj keď sprostredkovaný od neznámej pani), odteraz moje milované "viedenské" budú častejšie...


  • jerica, 7. januára 2013 o 12:58
    @tiginko nie som fit , ležím a popíjam čajík aj s bombónikom (na priedušky) a tu ako si , mi nedalo nakuknúť do toho môjho virtuálneho priateľa , zapínam , čakám , medzi tým čájík , a aké prekvapenie , keď si otvorím našu varechu , neuveriteľné , vrátiť sa tak k starému receptu je zázrak,určite ma to potešilo, skoro ako darček od Ježiška . Ďakujem neznámej pani , že si spomenula na tento zabudnutý recept , je to pre mňa záhada:-)


  • tiginko, 7. januára 2013 o 14:12
    @jerica ja mám uložené v KK aj staršie recepty a ty patríš medzi moje favoritky, takže niet divu :-). Inak tou neznámou som myslela tebou spomínanú pani z trhoviska, v úvode receptu :-) Prajem ti rýchle uzdravenie a na priedušky odporúčam oreganový olej, v poslednom čase s ním máme v rodine skvelé skúsenosti. Kupujem cez internet, ale už som aj počula, že stačí naložiť oregano či sušené, alebo čerstvé do oleja, nechať pár týždňov luhovať a potom scediť. To kupované stačí užívať 2x denne po dve kvapky v lyžičke vody. Len je to príšerné :-)


  • jerica, 28. septembra 2013 o 00:04
    @tiginko , prepáč, čas jesenný ma zavial z zabudnutému receptu,ďakujem za rady, viem, ale keď som si to prečítala, mala som kúru s atibiotikami, a nevracala som sa k receptom. Dávam si oreganový olej aj preventívne :-)


  • marfa441, 9. marca 2014 o 15:01
    ja som ju dnes skušala, ale zabudla som dat olej, ale aj tak je vyborna.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist