Tekvicové gnocchi s maslovo-šalviovou omáčkou fotorecept
Foto: tizian1cat
Tekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, rozhodla som sa urobiť z nej tzv.pumpkin gnocchi, Zobraziť celý popisTekvicu mám rada na každý spôsob a keďže mi zostalo trochu hokaido tekvice zamrazenej od jesene, rozhodla som sa urobiť z nej tzv.pumpkin gnocchi, na ktoré som už mala dlho zálusk.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
200-250 g |
|
1 ks |
|
|
|
štipku |
|
štipku |
|
30 g, (ementál) strúhaný |
|
na omáčku: | |
50 g |
|
6-8 lístkov, čerstvá |
|
strúhaný na posypanie |
|
Postup
-
1
Uvaríme si tekvicu domäkka. Necháme vychladnúť.
-
2
Zlejeme vodu a odkvapkáme.Popučíme na pyré.
-
3
Pridáme ostatné suroviny a vymiešame na hladké cesto.
-
4
Ak sa veľmi lepí, môžme ešte prisypať múku.
-
5
Na pomúčenej doske formujeme válčeky hrúbky prsta.
-
6
Rozkrájame ho na rovnaké malé kocočky.
-
7
Tvarujeme typický tvar pomocou jednej...
-
8
...alebo 2 vidličiek. Dáme variť do osolenej vody.
-
9
Kým sa gnocchi varia, rozpustíme si v malej panvičke maslo, keď začne zľahka hnednúť, pridáme k nemu pokrájané šalviové lístky. Mierne opražíme.
-
10
Scedíme gnocchi a hneď prelejeme šalviovým maslom. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom alebo iným strúhaným syrom.
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-gnocchi-s-parmezanom-...
talianska gorgonzola , piniove oriesky atd... :-)
použitá žltá tekvica z mrazničky pre istotu ešte podusená zbavená vody. Na podnet @mijaita použitá len polohrubá múka a tak isto sušená šalvia.