Kebab s jogurtom a hranolkami fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. augusta 2016
Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept)
Foto: cesminaz

"Şiş kebap" z kuracieho mäsa s hranolkami a jogurtovym dressingom :-)

3
porcie

Suroviny

1 kg
3 Pl
2 Pl
2 - 3 strúčiky
0,5 kl
1 kl
1 kl
Jogurtový dressing:
400 g
3 pl
3 strúčiky
2 - 3 PL
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime mäso, lebo musi v marinade postat.. Potrebujeme 1 velké kuracie prsia, ma to cca 1 kg. Vykostime ich a pokrajame na stredne velke kocky. Potom si urobime marinadu.. V jednej miske zmiesame jogurt, obycajny paradajkovy pretlak (nie salça), červenu ml. papriku, oregano, čierne korenie, postruhany cesnak a sol. Premiesame a pridame do nej mäso, ktore dobre premiesame. Nechame v chladnicke stat 2 - 3 hodiny..

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si spravime jogurtovy dressing, je lepsie ked postoji.. V jednej miske zmiesame 400 g jogurtu, 2 - 3 PL pretlaku, 3 PL majonezy, 3 - 4 strúčiky cesnaku a sol podla chuti. Ak je jogurt príliž hustý, môzme dat trosku vody. Hotový dressing odložime zatial bokom..

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po čase mäso vyberieme a napichujeme ho na paličky. Čiže urobíme Şiş kebab - Šašlik :-) Vysli mi 6 kusov. Zapneme gril, u mna elektricky a mäso ugrilujeme :-) Aj napriek tomu, že su to kuracie prsia,j e ugrilovane mäsko vdaka jogurtovej marinade super šťavnaté ;-P

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám našpízované mäsko grilovalo, som upiekla hranolky. Asi 1 - 1,2 kg zemiakov..

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked už mame všetko pripravené, ostáva nám už len naservirovat jedlo. Hranolky rozdelime na 3 taniere/porcie, na kazdy porozkladame po 2 špízy, môžme mäso aj trocha poštipkať. Nakoniec popolievame hore-dole dressingom a posypeme Sumakom a sušenou mätou. Z uvedenych surovin vyjdu 3 normalne porcie alebo 2 "maxi" porcie :-)

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to výborné jedlo,oblúbené u detí aj dospelých. Dobrú chuť :-)

    Kebab s jogurtom a hranolkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
Kdy to budu delat nevim, ale rozhodne budu! Primlouvam se do marinady pridat troschu oleje. Dela s kurecim prsnim masem zazraky!
luss44
robíš chute takto neskoro :) ale si osôbka šikovná na rôzne dobroty. Niekedy vyskúšam.
klukodvody
A šup s tím do k.k. a zase se máme na co těšit, Mám moc rád Tvoje recepty a tak díky a pozdravujeme.
siisa
Úžasné, si šikuľka :) ukladám do KK a isto vyskúšam :)
kecemis
Vdaka za vcasne pridanie receptu. V sobotu mame grilovacku tak sa mozem vytiahnut pred spolocnostou, samozrejme budem podavat s listkom a na nom tvoje meno. Inak by som sa citil ako gladiator, ci plagiator. Teraz neviem. Srdecna vdaka.
haji
Chuťové pohárky se mi splašily a představivost se rozjela natolik, že tu vůni cítím, dokonce snad i tu paličku držím v ruce. Jak usnu, netuším. Díky za receptík, Cesmínko!
cesminaz
Dakujem vsetkym velmi pekne za mile komentare,som rada,ze sa recept paci :-) @Mijaita nabuduce vyskusam :-) @kecemis :-)))) no mozes byt aj gladiator! :-)) Budem velmi rada,ak vyskusate a verim,ze vam bude chutit! Je to naozaj vynikajuce,deti to zbaštili jedna radost ;-) Dufam,ze po skuske sa ozves,pekny den prajem!
denyany
Robievam, deti to majú veľmi rady. Do drezingu pridávam aj štipku oregána, ale aj iné bylinky, čo doma momentálne mám. Alebo aj zeleninový šalát sa k tomu hodí...
cesminaz
Mila @Denyany ako dobre,ze si pripomenula ten salat :-) ja som nan totalne pri pisani receptu zabudla :-/ Pravdaze sa k tomu super hodi zeleninovy salat,dokonca sa moze dat aj na vrch :-) Moj mensi syn to ma tak velmi rad.Ked ideme v Rakusku na kebab,on si stale objedna "Döner box" to je taka novota.Na sebe hranolky,mäso,salat,znova mäso a dressing :-)
violeta
Pekné @cesminaz , ja by som to asi ukončila v bode 4, dresing len vedľa. Našim sa viac páči jedlo takto oddelené. Vyskúšam, samozrejme aj so šalátom, určite im to tak bude chutiť :)
afataga
tak taketo ja mozem, robievam velmi podobne, ale z kuracich stehien a davam aj chilli do marinady, ved ako inak? :-), do dresingu nastruhanu uhorku a k tomu grecky salat s olivami, hotova almazia :-), staci k tomu aj kusok chleba, alebo peciva
pacik
Uložené v KK a čaká, kedy príde na rad :-)
monty469
Tak mila @Cesminaz hlasim, ze je to prave dojedene. Dalsi tvoj skvely, perfektny,uzasny recept. Vsetkym doma velmi chutilo.Ja som este pridala chilli do marinady aj dresingu a bolo to eňo ňuňo:-) Dakujem za skvely recept a odporucam ho kazdemu. Skuste a neolutujete. Mäsko je vdaka jogurtu mäkke a štavnate. Este raz dakujem. Pridavam foto. Mätu som zabudla dat na vrch, ja som si ju pridala dodatocne ale na fotke nie je:-)


nalpa
cesminaz, recept bajecny ..robim k nemu este salat+ petrzlen zeleny (vela) narezat nadrobno+ cibulu velku + 2az 3 paradajky , kvapku oliv. oleja, sol a citronova stava .. a kedze u nas hranolky raz do roka, tak sa podva pita chlieb alebo bulgur alebo aj to aj to :-) a mame uuplne rovnaky gril Tefal :) maaavam
cesminaz
@Violeta vdaka,budem rada,ak vyskusas.Zvlast to ma inu chut,ako ked to mas vsetko spolu zaliate jogurtom :-) Ked budes robit,na skusku sprav 1 porciu tatko,mozno sa prekvapis :-) @Afataga obcas robim aj zo stehien,je to este lepsie-ja viem :-) Ale toto je tiez skvele,rychlejsie a jednoduchsie.Dakujem ti za komentik :-) @Terinka55 @patroveckypitrs @katkasugar @Izabelka @Jack dakujem vam za mile komentare,som rada,ze vas recept zaujal :-)
cesminaz
@Monty zlatá..ty ma stale prekvapis :-) Tesim sa,ze ste si opät pochutili na jednom z mojich receptov.Dakujem ti za tvoju odozvu aj s fotkou.Pozdravujem ;-) Mila @Nalpa u nas hranolky tiez niesu az taka casta zalezitost,ale toto jedlo je skvele podla mna takto ako je :-) Raz za cas si to clovek moze dovolit a pochutnat si na nom :-) Ale pravdaze si k tomu namiesto hranoliek moze zvolit kto co chce,no to uz bude chutit inak :-) Ten Tefal grill ma uz 15rokov :-) ako moj väcsi syn :-) Pozdravujem. @Pacik kebab je vyborny,neolutujes :-)
kecemis
@Cesminaz ako som spominal, mali sme grilovacku, tak som si dovolil pouzit tvoj recept. To, ze chutil vyborne svedci aj tragedia, ze som nemal cas ani spravit jedinu fotku. Dakujem.
cesminaz
Pri citani tvojho komentu som sa normalne zlakla,ze aka tragedia!!?? :-) Mily @Kecemis fotka dolezita nieje,hlavne ze chutilo :-) Dakujem ti za vyskusanie,aj za tvoju odozvu.
jack
Milá Cezminka,poslušne hlásim,že dnes som zrealizovala tvoj mňamkový receptík.A určite ho budem robiť častejšie.Len miesto hranoliek som urobila am.zemiaky.No jedna báseň:-)))


jack
Upss.Aj ja som zabudla dať mätu.Ach...moja hlava deravá:-D
cesminaz
@Jack (8.5.2017 12:37)

Milá @Jack tesim sa tvojej správe :-) Aj si mi veru narobila chute,dala by som si.Možno tento víkend aj spravím,deti by sa iste potešili :-) ale u nas klasicky,ako na foto..s hranolkami a poliate jogurtom,to chutí celkom inak ;-) Som rada,ze vam doma chutilo,krasny den prajem!