Medové tvarohové rezy s kivi džemom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. mája 2016

Sladké pokušenie na tento víkend...tvarohové rezy, ktoré som robila z medového cesta a plnila tvarohovým krémom s mascarpone a jednotlivé pláty som natierala kivi Zobraziť celý popisSladké pokušenie na tento víkend...tvarohové rezy, ktoré som robila z medového cesta a plnila tvarohovým krémom s mascarpone a jednotlivé pláty som natierala kivi džemom..vrch som poliala citrónovou polevou a pocákala bielou čokoládou...

20
porcií
60 minút
príprava
5x4 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto medové:
600 g
150 g
100 g
2 ks
4 PL
2 PL
1 ČL
2 PL
Krém:
600 ml
7 PL
1 bal
600 g
250 g
80 g
1
Na vrch:
1 bal (hotová)
Čokoládová poleva:
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Do rajnice som dala práškový cukor, med a polovicu bravčovej masti...nechala som roztopiť nad parou, pridala som sódu a mlieko a všetko dobre zmiešala...na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli,vajcia, masť a v malých dávkach som pridávala medovú hmotu...napokon som pridala smotanu a dobre zmiesila cesto..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som dobre vypracovala a rozvážila na 5 rovnakých častí..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každý diel som vyvaľkala priamo na papieri...s cestom sa dobre pracuje..nepodsýpala som ho múkou..vyvaľkané diely som ukladala na seba aj s papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý diel sa piekol 4 min..treba dávať pozor, rýchlo sa upečie..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    postupne ukladala na plech a piekla..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené pláty som opäť ukladala i s papierom na seba, aby sa cesto nevysušilo....

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    v mlieku som vymiešala vanilku a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu...nechala som ju vychladiť..do misy som dala tvaroh, mascarpone,cukor, citr. šťavu a všetko som spolu vymiešala...pridávala som po malých dávkach vychladnutú krupicovú kašu a zmiešala...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a rozdelila som ho 4 časti a dala do chladničky...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na podnos som uložila prvý plát a potrela som ho kivi džemom...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a potrela som ho krémom...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a všetky časti som postupne natrela džemom a na to krémom...položila som vrchný diel, na noc zaťažila..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    aby zákusok bol aj trošku svieži citrónový, urobila som ráno citrónovú polevu hotovú..podľa návodu...koláč som poliala...aby nebol taký fádny, urobila som ešte čokoládovú polevu z bielej čokolády a pofŕkala som vrch...dala stuhnúť do chladničky...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a pokrájala som na rezy...časť som pokrájala na trojuholníky a časť na rezy..

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prajem vám dobrú chuť...

    Medové tvarohové rezy s kivi džemom (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

jack
Ách jáj.No čo ti poviem milá Izka.Len keby som mala toľko trpezlivosti.Zlaté ruky máš.Krásny koláčik,aj by som si kúsoček dala.
monty469
Milá Izka krásny zákusok si opäť upiekla. O chuti ani nehovorím, musí byť famózny. Tento receptík si ukladám , páči sa mi ten krém a v kombinácii s medovými plátmi to je určite harmónia chutí :-)
kukulienka71
@izabella929 , ja som si v noci prezrela 13 strán tvojich receptov, reku niečo upečiem. No všetky máš tak pracné a zložité, dvoj-trojaké cesto a plnky, že roboty ako na kostole, vzdala som to už neviem koľkýkrát:-)) ja ťa len tíško obdivujem za trpezlivosť a šikovnosť, všetko do detailu premyslené. Aj tento, výborne skombinované chute aj farby.5*
1x haji
haji
Úžasné řezy, vyvážená kombinace chutí, nádherně zpracováno včetně podrobného postupu. Práce profesionála. Díky moc za všechna tvá díla o která se s námi dělíš, Izi!
mesiar50
Pekne opísaný pracovný postup a rezy vyzerajú naozaj chutne a ukážkovo.Gratulujem k tvojej šikovnosti milá Izabelka.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
izabella929
@kukulienka71 , moja milá prosím nevzdávaj to,,možno je medzi nimi i menej pracný, ale všetky sú chuťovo výborné...ďakujem pekne , že si listovala v mojom albume...to sa iba zdá, že sú zložité...)@mesiar50 , veľmi pekne ďakujem za pochvalu..potešil si ma...)@haji , som rada, že sa ti moje zákusky páčia...)nie som profesionálka...už som to tu písala..)@monty469 , skutočne chute spolu ladia a inak tvarohové sú vždy vďačné..)@bambulkaaa , srdečná vďaka za milé slová...)@terinka55 ,no snažím sa..)@jack , no je to zaujímavé, že k iným činnostiam toľko trpezlivosti nemám, ako k pečeniu...čo ma nebaví, to rýchlo odfláknem, ale pečenie je moja vášeň...)Všetkým vám úprimne ďakujem za milé komentáre.-)
3sandra3
Čo dodať....všetko bolo povedané..... rada by som ochutnala,,, koláčik musí spievať :-)
sracz
Ja nemám čo by som povedal či napísal iné a viac, ako moji predrečníci, môj obdiv už máš zopár rokov naspäť, milá @izabella929 a z nastúpených pozícií nemienim cúvnuť! Krásny weekend Izka a pevné zdravie!
haji
@Izabella929 (8.5.2016 00:42)
Izi, jasné, vím, že nejsi profík, ale práci profesionála odvádíš! O tom žádná! Na tvé recepty se těším!! Přeji krásnou pohodovou jarní neděli!!
izabella929
Ďakujem vám všetkým za milé slová chvály...vaše komentáre ma moc potešili.-)
zuzanka1367
@izabellka ako to Ty všetko stíhaš? Rezy sú krásne je tam všetko čo mám rada, ale vôbec neviem či by som ja toto zvládla :( obdivujem Ťa!
izabella929
@zuzanka1367 , no to vieš, piatkové popoludnia sú výhradne pre moje pečenie...do večera stihnem upiecť korpusy,pripraviť plnky a šup do chladničky...v sobotu ráno polievam polevami a dekorujem...no a popoludní krájam, fotím a ochutnávka sa môže začať...)som o tom presvedčená, že by si toto všetko i ty zvládla...si veľmi šikovná a pracovitá včielka...)ďakujem pekne za krásny komentár.-)
monty469
Milá Izka. Urobila som tieto rezy a musím povedať, že sú fantastické! S cestom sa pracuje veľmi dobre, to vaľkanie na papieri na pečenie šlo v pohode, len samozrejme treba jemne. Do krému, ktorý je super som ešte pridala trocha cukru, ale to je vec chuti, džem som nemala s kiwi, tak som použila višňový, ktorý tam tiež dobre chuťovo ladí a dáva tomu spolu s citronovou polevou tú správnu sviežosť. Med som dala včelí. Asi prvý krát vďaka tebe som vážila cesto, aby boli pláty približne rovnaké a ešte aj plnku som si rozdelila do mištičiek, čo ja väčšinou dávam všetko od oka. takže záver? Zákusok je fantastický, vrelo odporúčam aj ostatným a vôbec nie je taký prácny ako sa na prvý pohľad zdá. ďakujem za skvelý recept, ktorý som určite nerobila posledný krát a už sa teším kedy znova upečiem niektorý z tvojich zákuskov.


1x staja
haji
@Monty469 (14.5.2016 14:09)
Nádherně se ti povedly medové tvarohové rezy!! Oh, hned bych si sedla ke stolu, místa je u vás dost! haha Kombinace s višňovou marmoškou, jejda! Krásný sladký víkendík!! Mávám!!
izabella929
@monty469 ,tak toto je pre mňa veľká pocta...úžasne sa vydarili a teším sa, že vám aj chutili..)hľadala som taký recept, ale som nenašla ani na maďarskej a rumunskej stránke, tak som si ho vymyslela a vidím, že má úspech...veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu..)na začiatku, keď som začínala sem pridávať fotky, aj ja som mala zaužívanú techniku ,,od oka, ale potom som na to prišla, že keď sa to rozváži a rozdelí, ukáže fotka krajšie aj rezy sú krásne dokonalé...no s cestom sa ozaj dobre pracovalo,už pravidelne vaľkám na papieri, je to jednoduchšie a vyzerá krajšie..tak sa lepšie rozozná pravidenosť a hrúbka cesta..si moja veľká favoritka v pečení...)))
monty469
@Haji (14.5.2016 14:14)

Moja milá Haji ďakujem ti veľmi pekne. Pozdravujem na Moravu a krásny víkend prajem.
monty469
@Izabella929 (14.5.2016 14:44)

Milá Izka ďakujem za pochvalu, od pani cukrárky je to pocta. Vieš čo sa týka pečenia, dobrý základ mi dala svokra, ona piekla zákusky na svadby a ostatné som sa učila sama. Teraz aj vďaka vareche sa veľa učím, sú tu skvelý kuchári aj cukrári. Ja musím robiť hlavne také zákusky, kde do plnky nejde maslo, lebo dcéra by to ani neochutnala. Ty máš dosť takých receptov, čo mi vyhovuje. Ešte raz vďaka a prajem ti krásny víkend :-)
jack
@Monty469 (14.5.2016 14:09)

Montíček no náádherne sa ti vydaril.Aj s tým višňovým džemom vyzerá super.Okoštovala by som veru za kúsok.Šikovná a pilná si ako včelička.Raz naberiem aj ja odvahu a niečo upečiem z tvojho repertoáru, milá Izka.
monty469
@Jack (14.5.2016 15:21)

Ďakujem ti veľmi pekne, viem , že by si to v pohode upiekla aj ty :-) Však ťa poznám :-D Rada by som teba aj @Haji pozvala na kúsok koláčika, nuž dojdite, poteším sa.
haji
@Monty469 (14.5.2016 16:31)
Díky, Montík, za pozvání k tak bezva sladkému koláčiku podle Izky, ještě aj Jack, to by byla sladká partička! Mávám!
monty469
Milá Izka. Musím skonštatovať a to sme sa zhodli všetci, že tento zákusok je silne návykový, nevieme sa ho dojesť a keby si videla kocúrov pohľad, keď ho jeme, kúsok musel dostať aj on :-D Vďaka za recept a prajem ti peknú nedeľu
izabella929
@monty469 ,joj ,to som ale nesmierne šťastná...teším sa , že vám tento zákusok chutí..a že chutí aj cice, to ma teší...)také spätné správy milujem...je ich síce málo, lebo sa každému zdajú moje zákusky zložité...prelomila si tento mýtus...prajem ti veľa úspechov v pečení a varení...nádherný zbytok nedele..)
gabika1080
Často robím od vás recepty. Sú dokonalé :) Chcem sa spýtať či môžem vymeniť kiwi džem a aký iný by ste odporučili. Tiež či ste ho skúšali len s bielou polevou bez citronovej? Ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia