Foto: egreska
..odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))
Postup
-
1
Krkovičku si nakrajame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostat v celku.Nasolíme.
-
2
Pripravíme si marinadu ,všetko zmiešame okrem soli.
-
3
Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A nechame cez noc v chladničke.
-
4
Pred pečením vložíme do zárezov platok syra a udeneho mäsa.Podlejeme vodou a zakryjeme .
-
5
Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.Na konci dopečieme do chrumkava odokryte.
No a my dvaja by sme ho nestihli zjest ani do konca roka :-))
a so zimným šalatom varecha.pravda.sk/recepty/zimny-salat/12403-pouzi.html...
odporúčam !!!
Nech vedia, čo je to oslava v mojom ponímaní:))))