Pečená plnená krkovička (fotorecept)

Pečená plnená krkovička  (fotorecept)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 19. decembra 2010 18:20Ďalšie jeho recepty

..odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))

Suroviny


Postup prípravy receptu

Krkovičku si nakrajame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostat v celku.Nasolíme.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 1

Pripravíme si marinadu ,všetko zmiešame okrem soli.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 2

Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A nechame cez noc v chladničke.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 3

Pred pečením vložíme do zárezov platok syra a udeneho mäsa.Podlejeme vodou a zakryjeme .
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 4

Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.Na konci dopečieme do chrumkava odokryte.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

70 komentárov k receptu
  • evusik, 19. decembra 2010 o 18:46
    @egre ška ty čaruješ nielen s vareškou ale aj s foťákom, na vrchnej fotke to vyzerá akoby tvoja krkovička mala prinajmenšom meter :-)


  • danculka, 19. decembra 2010 o 18:56
    Toto milujem,tiež to robievam s malými obmenami,je to veľmi chutné..


  • vavan, 19. decembra 2010 o 19:01
    vyzerá to skvele určite vyskúšam


  • dorisa, 19. decembra 2010 o 19:01
    Vyzerá to veľmi pekne a chutne.


  • cistinka, 19. decembra 2010 o 19:08
    @egreska teda ty mi robíš chute!


  • bazulienka, 19. decembra 2010 o 19:10
    Tak toto je bašta.............vonia to až tu...


  • mojack, 19. decembra 2010 o 19:49
    Ale na takýto kusisko krkovičky si musím niekoho zavolat.
    No a my dvaja by sme ho nestihli zjest ani do konca roka :-))


  • jerica, 19. decembra 2010 o 19:51
    perfektná kombinácia , tvoj recept je zaujímavý a určite na stole očarujúci , vykrúti aj nosom , tiež robievam plnenú krkovičku , nožíkom spravím do krkovičky vrece , naložím plnku akú dávam do kuraťa dám piecť , ukladám KK :-))


  • enerrgizer, 19. decembra 2010 o 20:18
    krásne, perfektné, výborné... :-)


  • mojack, 19. decembra 2010 o 20:26
    ako to mam potom krajat? Nerozpadne sa to?


  • tinca, 19. decembra 2010 o 20:37
    @egreska hoci som po večeri aj tak mi tečú slinky a s tými bagetkami čo sú tu, jednoducho mňamka


  • marianna76, 19. decembra 2010 o 20:42
    toto takto a pre Vianocami? ... to ja len tak, žeby sme sa začali prejedať skôr? veď treba trénovať. alebo si nechám na neskôr,ale určite spravím, moji chlapi toto majú radi, a tieto bylinky milujeme. Ďakujeme


  • alzbetka2, 19. decembra 2010 o 20:43
    tá krkovička vyzerá prudko jedlá, uložená v KK na vyskúšanie :-))))


  • violetacamorova, 19. decembra 2010 o 20:43
    super, super, super!!!!!!! a mňam!!!!


  • ketty3811, 19. decembra 2010 o 21:01
    to vyzerá perfektne,určite čoskoro vyskúšam.kk:-)


  • boda, 19. decembra 2010 o 21:23
    Aj mne sa zbiehajú slinky, určite to niekedy vyskúšam.


  • andys, 19. decembra 2010 o 21:28
    Vyzerá to výborne. Dobrý nápad, vyskúšam :)


  • babav, 20. decembra 2010 o 01:21
    @egreska , zase si sa svojim receptom pochlapila!!!U nas nedostat take prerastene bravcove maso,pouzijem vykostene kare .


  • egreska, 20. decembra 2010 o 08:38
    jééminenku,som vedela že sa vam toto mäsko bude pačit :-)) dakujem vam...@evusik veru mala skoro meter chi chi,robila som pre desat žrútov...@mojack nerozpadne sa ,pekne sa to da oddelit a nakrajat na platky,na každom rezni je aj syr aj údené..@marianna určite vam to bude chutit ,tie bylinky tam urobia svoje ..mojej navšteve velmi chutilo a všetci chceli recept :-))@babav aj kare bude dobre ale suchšie.. nech vam všetkým chutí..


  • zitar, 20. decembra 2010 o 09:14
    @egreska , mala si pravdu s tým igelitom, nechýbalo veľa ......


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 09:19
    krásny recept, výborné prevedenie, foto a tú chuť si viem predstaviť...mňam


  • duschko, 20. decembra 2010 o 10:51
    Ukladam do MKK, velmi sa mi tento recept pozdava.


  • samanka, 20. decembra 2010 o 15:06
    @egreska zasa takéto úžasné mäsko....určite upečiem na Nový rok, lebo vtedy sa nemá jesť nič, čo malo perie...no a Tvoj "rozprávkový bôčik? Synovi som ho upiekla na narodky pre kamošov a kamošky...len sa tak po ňom zaprášilo, úžasne voňal a aj chutil..pekné Vanoce Ti želám


  • tatranka, 20. decembra 2010 o 15:27
    Krásny recept,ohromna pochúťka.A s tou klávesnicou si mala pravdu.Slinky mi veru rečú.


  • tatranka, 20. decembra 2010 o 15:28
    ...Tečúúúúúúúúúúúúú !!!


  • egreska, 20. decembra 2010 o 17:56
    @samanka ,tak to mam radost...vitamíny treba :-)) @tatranka dakujem


  • zuzana78, 20. decembra 2010 o 18:51
    no je to sila sa udrzat,a s cim to podavas ?


  • egreska, 20. decembra 2010 o 20:13
    @zuzka podavala som to s chrumkavými zemiakmi » varecha.pravda.sk/recepty/grilovana-makrela-extra-chrumka...

    a so zimným šalatom » varecha.pravda.sk/recepty/zimny-salat/12403-pouzi.html...
    odporúčam !!!


  • maartina, 20. decembra 2010 o 22:18
    ďalší skvelý recept od Teba :) ...vyzerá to prudko jedlé, tak toto musím vyskúšať!


  • tinca, 20. decembra 2010 o 23:15
    ja by som to krájala šikmo, tak ako sa krája metrový koláč a bolo by to také mramorové. Vyskúšam.


  • remcula, 21. decembra 2010 o 18:18
    To nemá chybu!! jenže já dělám tak 2 kusy masa, takže pro mne velmi vzdálené.


  • jezibabka1, 21. decembra 2010 o 18:23
    igelit na klávesnici nepomohol :)))


  • stefanus191, 24. decembra 2010 o 01:46
    super recept, len mi prosim porad, co je korenie 4 farieb, som v Amerike a neviem ako to mam hladat... dakujem..ozaj krasny pohlad...


  • marianna76, 29. decembra 2010 o 13:47
    super recept, dnes som robila takéto mäsko... moji chlapi sa riadne najedli, boli potešení. Ďakujem.


  • egreska, 29. decembra 2010 o 19:42
    @marianka super,teším sa :-))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 34 komentárov)
  • horvatocka, 12. januára 2011 o 01:38
    veľmi dobré mäsko, robila som v nedeľu, výborné!!!


  • egreska, 12. januára 2011 o 17:22
    som rada ,že si vyskúšala a že chutilo :-))


  • enerrgizer, 13. marca 2011 o 09:43
    pripravené, upečené, zjedené a pochválené...bolo to výborné :-)


  • egreska, 13. marca 2011 o 12:13
    táááááákto velmi sa tešíííííííím :-)))


  • milu, 9. apríla 2011 o 16:09
    Vyskúšame aj my


  • silvia68, 25. apríla 2011 o 16:23
    Dnes som to robila, vynikajúce, klobúk dolu, nabudúce musím dať viac mäsa, zjedlo sa prudko rýchlo.


  • egreska, 25. apríla 2011 o 18:15
    som poctená,že si si vybrala prave môj receptík na takýto slavnostný obed ...teším sa ,že vam chutilo...


  • korbacik, 26. apríla 2011 o 10:22
    ... Tvoj recept, egreska, som robila v nedeľu na obed, ja krkovičku v podstate nikdy nerobím, ale už budem:))) Mäsko nebolo mastné, tak som sa odvážila ho upiecť, do zárezov som ešte dala na kolieska pokrájané zemiaky, len tak ma to napadlo a do tej marinády som pridala steakové korenie. Predstavte si, aj dcéra s chuťou jedla, lebo ani ona nemusí mäsko, kde je len trošku mastičky. Bolo k tomu zemiakové pyré a uhorkový šalát. Ďakujem.


  • zuzkastrhakova, 8. júna 2011 o 11:09
    vyzera to super,len sa bojim toho krajania :) vyskusam..


  • marcy, 8. júna 2011 o 12:44
    Zuzi neboj,po vybratí z rúry nechaj mäsko trochu v kľude,lebo šťava sa rozpína ( skôr vytečie) po malej pauze sa viacej vstrebe do mäska....mäsko je predkrájané :-DD a vitaj


  • viera1, 8. júna 2011 o 12:56
    Ja myslím,že sa Zuzka bojí krájania pred pečením...Najlepšie ho nakrájaš trošku zmrznuté,ak chceš mať tenké plátky.Polož na linku,z každej strany daj drevenú dosku a môžeš krájať.Dosky zabránia dokrájaniu až do konca.


  • egreska, 8. júna 2011 o 16:41
    @korbacik nejako som prehliadla tvoj komentár,prepáč...som rada že si si to dotvorila po svojom a že vam všetkým chutilo ...@zuzka nemáš sa čoho bát ,určite ti to pojde lahko,len do toho !! odmena bude po upečení :-))


  • anuska1, 8. januára 2012 o 09:37
    Tak práve toto teraz kuchtím, slinky mi tečú ešte je to len na pekáči. Zemiakové pyré a zeleninkový šálát ...Ďakujem za nový recept


  • monica51, 29. marca 2012 o 23:12
    bomboveeee!!!


  • vareska1, 27. apríla 2012 o 00:07
    práve mi spadla sánka .... ale robíš chute tu takto o polnoci :)


  • dannii2, 10. mája 2012 o 12:16
    no a cez vikend toto urobim,mnam,neviem sa dockat :-)


  • korbacik, 17. mája 2012 o 12:49
    ... o dva týždne dcéra oslavuje osemnástku a keďže budeme mať hostí, chcela by som uvariť niečo, čo mám odskúšané a chutilo mi to. " Čierny Peter " padol na Tvoju krkovičku, @egreska. Nevedela som sa rozhodnúť čo vlastne na obed, a keďže toto jedlo chutí aj s knedľou a kapustou, alebo so zem. kašou - nech si hostia vyberú.
    Nech vedia, čo je to oslava v mojom ponímaní:))))


  • vierkinha, 28. júla 2012 o 12:11
    tak toto by som chcela urobit zajtra k obedu,len tu v Portugalsku nezozeniem ani udene maso ani udeny syr,skusim s udenou slaninkou a obycajnym syrom????


  • vierkinha, 30. júla 2012 o 15:16
    a bolo to vyyyyborneeeeee :-),vdaka za vyborny recept


  • marijanna, 7. októbra 2012 o 07:15
    hmmm @ Egreška tato je vynikajuca...tuto robim..odkukala som ju n mmb v tvojich receptikoch,tvoju su vsetky cool a taka luxusneeeeee mnami mas moj obdiv..:)


  • egreska, 8. októbra 2012 o 12:44
    óóó dakujem pekne @marijanna :-)


  • luss44, 6. januára 2013 o 12:44
    vyskúšané, dopapané, pochválené.... výborné mäsko, so zemiakovou kašou nemá chybu :) ďakujem z recept


  • modrykamen, 13. januára 2013 o 04:49
    Dal som sa inšpirovať týmto receptom a úspech na Silvestra bol veliký. Akurát som do marinády pridal aj nadrobno nakrájanú cibuľu. Je to predsa diametrálne niečo úplne iné, ako bežne pečená krkovička. A nerobil som to posledný krát.


  • egreska, 13. januára 2013 o 08:31
    @luss44 nie je za čo :-) @modrykamen som rada ,že si zabodoval s týmto mäskom..


  • baculata, 24. februára 2013 o 14:33
    Dnes som piekla krkovičku podla Tvojho receptu, fantasticý obed, deti prvý krát bez reptania zjedli krkovičku, díky za výborný recept.


  • jeanette4210, 24. marca 2013 o 17:20
    dnes na obed v podobnej verzii...plnené: plátok prerastenej slaninky,syra a praženička so šampionami (jedna konzerva a 3 vajíčka) krkovička cca 1,7kg.....mňaaaaam.Krájať sa do dá šikmo až ked to stuhne :-)))


  • egreska, 25. marca 2013 o 10:20
    @jeanette dobrá varianta aj tá tvoja :-)


  • tatranocka, 1. decembra 2013 o 21:08
    @egreska niečo úžasné.Kúpila som krkovičku s kosťou,narezala a robila podľa receptu.Po upečení som ju za horúca vykostila,išlo to ľahko od kosti a potom stačilo dorezať do konca.A bude aj na Silvestra! Vďaka.


  • volcicka, 9. februára 2014 o 08:24
    Musím vyskúšať.vyzerá fakt chutne.len či sa mi podarí kúpiť takú krkovicku aj tu v uk!!!!!


  • egreska, 9. februára 2014 o 10:17
    @volcicka Aďka to si ty?


  • volcicka, 9. februára 2014 o 14:00
    Jasné Marti. Super recepty davas.sledujem


  • egreska, 9. februára 2014 o 20:05
    Tuším si mi už nejaký komentár písala,však ? No vidíš ,to ma nenapadlo ,že to si ty...super :-)


  • jumbo, 9. februára 2014 o 22:12
    VYZERA TO UZASTNE. LEN NEVIEM AKO SI DOSIAHLA ZE PETRZLENOVA VNAT OSTALA TAKA KRASNA ZELENA PO UPECENI. NAPIS DIK


  • egreska, 10. februára 2014 o 11:28
    @jumbo prezradím ti tajomstvo..ozdobila som čerstvou vňaťkou až po upečení :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist