Pečená plnená krkovička (fotorecept)

Pečená plnená krkovička  (fotorecept)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 19. decembra 2010 18:20Ďalšie jeho recepty

..odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Krkovičku si nakrajame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostat v celku.Nasolíme.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 1

2

Pripravíme si marinadu ,všetko zmiešame okrem soli.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 2

3

Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A nechame cez noc v chladničke.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 3

4

Pred pečením vložíme do zárezov platok syra a udeneho mäsa.Podlejeme vodou a zakryjeme .
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 4

5

Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.Na konci dopečieme do chrumkava odokryte.
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 19. decembra 2010 o 18:46
    @egre ška ty čaruješ nielen s vareškou ale aj s foťákom, na vrchnej fotke to vyzerá akoby tvoja krkovička mala prinajmenšom meter :-)


  • danculka, 19. decembra 2010 o 18:56
    Toto milujem,tiež to robievam s malými obmenami,je to veľmi chutné..


  • vavan, 19. decembra 2010 o 19:01
    vyzerá to skvele určite vyskúšam


  • dorisa, 19. decembra 2010 o 19:01
    Vyzerá to veľmi pekne a chutne.


  • cistinka, 19. decembra 2010 o 19:08
    @egreska teda ty mi robíš chute!


  • bazulienka, 19. decembra 2010 o 19:10
    Tak toto je bašta.............vonia to až tu...


  • mojack, 19. decembra 2010 o 19:49
    Ale na takýto kusisko krkovičky si musím niekoho zavolat.
    No a my dvaja by sme ho nestihli zjest ani do konca roka :-))


  • jerica, 19. decembra 2010 o 19:51
    perfektná kombinácia , tvoj recept je zaujímavý a určite na stole očarujúci , vykrúti aj nosom , tiež robievam plnenú krkovičku , nožíkom spravím do krkovičky vrece , naložím plnku akú dávam do kuraťa dám piecť , ukladám KK :-))


  • enerrgizer, 19. decembra 2010 o 20:18
    krásne, perfektné, výborné... :-)


  • mojack, 19. decembra 2010 o 20:26
    ako to mam potom krajat? Nerozpadne sa to?


  • tinca, 19. decembra 2010 o 20:37
    @egreska hoci som po večeri aj tak mi tečú slinky a s tými bagetkami čo sú tu, jednoducho mňamka


  • marianna76, 19. decembra 2010 o 20:42
    toto takto a pre Vianocami? ... to ja len tak, žeby sme sa začali prejedať skôr? veď treba trénovať. alebo si nechám na neskôr,ale určite spravím, moji chlapi toto majú radi, a tieto bylinky milujeme. Ďakujeme


  • alzbetka2, 19. decembra 2010 o 20:43
    tá krkovička vyzerá prudko jedlá, uložená v KK na vyskúšanie :-))))


  • violetacamorova, 19. decembra 2010 o 20:43
    super, super, super!!!!!!! a mňam!!!!


  • ketty3811, 19. decembra 2010 o 21:01
    to vyzerá perfektne,určite čoskoro vyskúšam.kk:-)


  • boda, 19. decembra 2010 o 21:23
    Aj mne sa zbiehajú slinky, určite to niekedy vyskúšam.


  • andys, 19. decembra 2010 o 21:28
    Vyzerá to výborne. Dobrý nápad, vyskúšam :)


  • babav, 20. decembra 2010 o 01:21
    @egreska , zase si sa svojim receptom pochlapila!!!U nas nedostat take prerastene bravcove maso,pouzijem vykostene kare .


  • egreska, 20. decembra 2010 o 08:38
    jééminenku,som vedela že sa vam toto mäsko bude pačit :-)) dakujem vam...@evusik veru mala skoro meter chi chi,robila som pre desat žrútov...@mojack nerozpadne sa ,pekne sa to da oddelit a nakrajat na platky,na každom rezni je aj syr aj údené..@marianna určite vam to bude chutit ,tie bylinky tam urobia svoje ..mojej navšteve velmi chutilo a všetci chceli recept :-))@babav aj kare bude dobre ale suchšie.. nech vam všetkým chutí..


  • zitar, 20. decembra 2010 o 09:14
    @egreska , mala si pravdu s tým igelitom, nechýbalo veľa ......


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 09:19
    krásny recept, výborné prevedenie, foto a tú chuť si viem predstaviť...mňam


  • duschko, 20. decembra 2010 o 10:51
    Ukladam do MKK, velmi sa mi tento recept pozdava.


  • samanka, 20. decembra 2010 o 15:06
    @egreska zasa takéto úžasné mäsko....určite upečiem na Nový rok, lebo vtedy sa nemá jesť nič, čo malo perie...no a Tvoj "rozprávkový bôčik? Synovi som ho upiekla na narodky pre kamošov a kamošky...len sa tak po ňom zaprášilo, úžasne voňal a aj chutil..pekné Vanoce Ti želám


  • tatranka, 20. decembra 2010 o 15:27
    Krásny recept,ohromna pochúťka.A s tou klávesnicou si mala pravdu.Slinky mi veru rečú.


  • tatranka, 20. decembra 2010 o 15:28
    ...Tečúúúúúúúúúúúúú !!!


  • egreska, 20. decembra 2010 o 17:56
    @samanka ,tak to mam radost...vitamíny treba :-)) @tatranka dakujem


  • zuzana78, 20. decembra 2010 o 18:51
    no je to sila sa udrzat,a s cim to podavas ?


  • egreska, 20. decembra 2010 o 20:13
    @zuzka podavala som to s chrumkavými zemiakmi » varecha.pravda.sk/recepty/grilovana-makrela-extra-chrumka...

    a so zimným šalatom » varecha.pravda.sk/recepty/zimny-salat/12403-pouzi.html...
    odporúčam !!!


  • maartina, 20. decembra 2010 o 22:18
    ďalší skvelý recept od Teba :) ...vyzerá to prudko jedlé, tak toto musím vyskúšať!


  • tinca, 20. decembra 2010 o 23:15
    ja by som to krájala šikmo, tak ako sa krája metrový koláč a bolo by to také mramorové. Vyskúšam.


  • remcula, 21. decembra 2010 o 18:18
    To nemá chybu!! jenže já dělám tak 2 kusy masa, takže pro mne velmi vzdálené.


  • jezibabka1, 21. decembra 2010 o 18:23
    igelit na klávesnici nepomohol :)))


  • stefanus191, 24. decembra 2010 o 01:46
    super recept, len mi prosim porad, co je korenie 4 farieb, som v Amerike a neviem ako to mam hladat... dakujem..ozaj krasny pohlad...


  • marianna76, 29. decembra 2010 o 13:47
    super recept, dnes som robila takéto mäsko... moji chlapi sa riadne najedli, boli potešení. Ďakujem.


  • egreska, 29. decembra 2010 o 19:42
    @marianka super,teším sa :-))


  • horvatocka, 12. januára 2011 o 01:38
    veľmi dobré mäsko, robila som v nedeľu, výborné!!!


  • egreska, 12. januára 2011 o 17:22
    som rada ,že si vyskúšala a že chutilo :-))


  • enerrgizer, 13. marca 2011 o 09:43
    pripravené, upečené, zjedené a pochválené...bolo to výborné :-)


  • egreska, 13. marca 2011 o 12:13
    táááááákto velmi sa tešíííííííím :-)))


  • milu, 9. apríla 2011 o 16:09
    Vyskúšame aj my


  • silvia68, 25. apríla 2011 o 16:23
    Dnes som to robila, vynikajúce, klobúk dolu, nabudúce musím dať viac mäsa, zjedlo sa prudko rýchlo.


  • egreska, 25. apríla 2011 o 18:15
    som poctená,že si si vybrala prave môj receptík na takýto slavnostný obed ...teším sa ,že vam chutilo...


  • korbacik, 26. apríla 2011 o 10:22
    ... Tvoj recept, egreska, som robila v nedeľu na obed, ja krkovičku v podstate nikdy nerobím, ale už budem:))) Mäsko nebolo mastné, tak som sa odvážila ho upiecť, do zárezov som ešte dala na kolieska pokrájané zemiaky, len tak ma to napadlo a do tej marinády som pridala steakové korenie. Predstavte si, aj dcéra s chuťou jedla, lebo ani ona nemusí mäsko, kde je len trošku mastičky. Bolo k tomu zemiakové pyré a uhorkový šalát. Ďakujem.


  • zuzkastrhakova, 8. júna 2011 o 11:09
    vyzera to super,len sa bojim toho krajania :) vyskusam..


  • marcy, 8. júna 2011 o 12:44
    Zuzi neboj,po vybratí z rúry nechaj mäsko trochu v kľude,lebo šťava sa rozpína ( skôr vytečie) po malej pauze sa viacej vstrebe do mäska....mäsko je predkrájané :-DD a vitaj


  • viera1, 8. júna 2011 o 12:56
    Ja myslím,že sa Zuzka bojí krájania pred pečením...Najlepšie ho nakrájaš trošku zmrznuté,ak chceš mať tenké plátky.Polož na linku,z každej strany daj drevenú dosku a môžeš krájať.Dosky zabránia dokrájaniu až do konca.


  • egreska, 8. júna 2011 o 16:41
    @korbacik nejako som prehliadla tvoj komentár,prepáč...som rada že si si to dotvorila po svojom a že vam všetkým chutilo ...@zuzka nemáš sa čoho bát ,určite ti to pojde lahko,len do toho !! odmena bude po upečení :-))


  • anuska1, 8. januára 2012 o 09:37
    Tak práve toto teraz kuchtím, slinky mi tečú ešte je to len na pekáči. Zemiakové pyré a zeleninkový šálát ...Ďakujem za nový recept


  • monica51, 29. marca 2012 o 23:12
    bomboveeee!!!


  • vareska1, 27. apríla 2012 o 00:07
    práve mi spadla sánka .... ale robíš chute tu takto o polnoci :)


  • dannii2, 10. mája 2012 o 12:16
    no a cez vikend toto urobim,mnam,neviem sa dockat :-)


  • korbacik, 17. mája 2012 o 12:49
    ... o dva týždne dcéra oslavuje osemnástku a keďže budeme mať hostí, chcela by som uvariť niečo, čo mám odskúšané a chutilo mi to. " Čierny Peter " padol na Tvoju krkovičku, @egreska. Nevedela som sa rozhodnúť čo vlastne na obed, a keďže toto jedlo chutí aj s knedľou a kapustou, alebo so zem. kašou - nech si hostia vyberú.
    Nech vedia, čo je to oslava v mojom ponímaní:))))


  • vierkinha, 28. júla 2012 o 12:11
    tak toto by som chcela urobit zajtra k obedu,len tu v Portugalsku nezozeniem ani udene maso ani udeny syr,skusim s udenou slaninkou a obycajnym syrom????


  • vierkinha, 30. júla 2012 o 15:16
    a bolo to vyyyyborneeeeee :-),vdaka za vyborny recept


  • marijanna, 7. októbra 2012 o 07:15
    hmmm @ Egreška tato je vynikajuca...tuto robim..odkukala som ju n mmb v tvojich receptikoch,tvoju su vsetky cool a taka luxusneeeeee mnami mas moj obdiv..:)


  • egreska, 8. októbra 2012 o 12:44
    óóó dakujem pekne @marijanna :-)


  • luss44, 6. januára 2013 o 12:44
    vyskúšané, dopapané, pochválené.... výborné mäsko, so zemiakovou kašou nemá chybu :) ďakujem z recept


  • modrykamen, 13. januára 2013 o 04:49
    Dal som sa inšpirovať týmto receptom a úspech na Silvestra bol veliký. Akurát som do marinády pridal aj nadrobno nakrájanú cibuľu. Je to predsa diametrálne niečo úplne iné, ako bežne pečená krkovička. A nerobil som to posledný krát.


  • egreska, 13. januára 2013 o 08:31
    @luss44 nie je za čo :-) @modrykamen som rada ,že si zabodoval s týmto mäskom..


  • baculata, 24. februára 2013 o 14:33
    Dnes som piekla krkovičku podla Tvojho receptu, fantasticý obed, deti prvý krát bez reptania zjedli krkovičku, díky za výborný recept.


  • jeanette4210, 24. marca 2013 o 17:20
    dnes na obed v podobnej verzii...plnené: plátok prerastenej slaninky,syra a praženička so šampionami (jedna konzerva a 3 vajíčka) krkovička cca 1,7kg.....mňaaaaam.Krájať sa do dá šikmo až ked to stuhne :-)))


  • egreska, 25. marca 2013 o 10:20
    @jeanette dobrá varianta aj tá tvoja :-)


  • tatranocka, 1. decembra 2013 o 21:08
    @egreska niečo úžasné.Kúpila som krkovičku s kosťou,narezala a robila podľa receptu.Po upečení som ju za horúca vykostila,išlo to ľahko od kosti a potom stačilo dorezať do konca.A bude aj na Silvestra! Vďaka.


  • volcicka, 9. februára 2014 o 08:24
    Musím vyskúšať.vyzerá fakt chutne.len či sa mi podarí kúpiť takú krkovicku aj tu v uk!!!!!


  • egreska, 9. februára 2014 o 10:17
    @volcicka Aďka to si ty?


  • volcicka, 9. februára 2014 o 14:00
    Jasné Marti. Super recepty davas.sledujem


  • egreska, 9. februára 2014 o 20:05
    Tuším si mi už nejaký komentár písala,však ? No vidíš ,to ma nenapadlo ,že to si ty...super :-)


  • jumbo, 9. februára 2014 o 22:12
    VYZERA TO UZASTNE. LEN NEVIEM AKO SI DOSIAHLA ZE PETRZLENOVA VNAT OSTALA TAKA KRASNA ZELENA PO UPECENI. NAPIS DIK


  • egreska, 10. februára 2014 o 11:28
    @jumbo prezradím ti tajomstvo..ozdobila som čerstvou vňaťkou až po upečení :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist