Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept)

Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 3. júla 2011 23:50Ďalšie jeho recepty

...ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s redukciou z dobrého červeného vínka...

Suroviny

4-5
porcie
35
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

...morčacie stehno som nožom upravil na jeden veľký plát mäsa. Po celej dĺžke som spravil zárezy, ale dával som pozor, aby som ho celkom neprerezal...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1

2

...dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej som spolu zmiešal a mäsko som dobre namazal, marinádu som dal do každého zárezu...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2

3

...plát mäsa som rozdelil na dve rovnaké polovice a zroloval som ich. Poistil som ich kuchynským špagátikom, zvonku som rolky ochutil rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Na rozpálenom oleji som mäso nechal zatiahnuť...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3

4

...podlial som červeným suchým vínom (dobrým) a prihodil som aj zopár nakrájaných šampiňónov. Dal som na hodinku do rúry, asi na 180°C. Na oriešku masla som asi 15 minút restoval nakrájanú cibuľu, potom som pridal lyžičku medu a nechal som ju skaramelizovať...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

5

...mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút som ho zfarebnil pod grilom odkryté. Na cibuľovú panvicu (cibuľu som odložil bokom) som dal ďalší kúsok masla, pridal som jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlial som červeným vínom. Po hodnej chvíľke sa víno pekne zredukovalo, alkohol niekde odišiel, tak som ju dochutil medom... redukcia z červeného bola hotová...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

6

...odpočinuté stehno som narezal, dal som ho na tanier, prizdobil som cibuľou a prelial som to redukciou z červeného vína. Podával som s tarhoňou ...dobrú chuť :-)
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucylee, 4. júla 2011 o 09:53
    Tak to je nadhera. Si kuzelnik @enerrgizer


  • eraserhead, 4. júla 2011 o 10:13
    dijonska horčica je enerrgizujúca.....


  • evusik, 4. júla 2011 o 10:26
    keď ja mám jednu veľkú smolu, ten môj nemá rád dijonskú horčicu, ale ja áno (mám v chladničke minimálne 5 rôznych druhov "štipľavých" horčíc) takže ostrú horčicu vo varení skoro vôbec nepoužívam.... budem ho musieť prevychovať....
    recept ako vždy krásny a určite výborný :-)


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:45
    Super,pekné a chutné zároveň.....


  • michsamant, 4. júla 2011 o 12:08
    parada!


  • enerrgizer, 4. júla 2011 o 12:31
    ďakujem :-) tarhoňu som ešte podlial výpekom, nebol mastný a šampiňóny mu dali dobrú chuť...


  • frezia68, 4. júla 2011 o 12:46
    Dijonskú mám "Edmont Fallot"špeciál-dostali sme,už len to morčacie :-))) krásny recept,máš moje sympatie.


  • 2010, 4. júla 2011 o 12:59
    Gratulujem, ty si sa s tym riadne pohral , perfektne.


  • marcy, 4. júla 2011 o 13:43
    morčacie mäsko potrebuje výraznejšie sosíky.....skvelá práca,skvelé chute :)


  • jody, 4. júla 2011 o 14:14
    Ježkove husle, chlape!!! Slintám si na spisy na stole! Tento týždeň najneskôr v nedeľu to robím, aj keby sekery padali. Vynechám jedine huby, ale však ja tam kydnem niečo iné. Fakt bomba!!!


  • nikina1510, 4. júla 2011 o 14:26
    prečo nemáte ešte vlastnú reláciu o varení?? namiesto tých kvázi celebrít, čo sa tvária, že vedia variť?


  • morenajea, 4. júla 2011 o 15:42
    nádherné


  • enerrgizer, 4. júla 2011 o 19:20
    ďakujem :-) @jody huby kľudne vynechaj, omáčka bude aj bez nich výborná... @nikina1510 na telku sa necítim :-)...


  • cistinka, 4. júla 2011 o 19:34
    veľmi pekné....


  • babav, 4. júla 2011 o 19:41
    Jedinecny recept!


  • jamarlen, 4. júla 2011 o 21:46
    veľmi pekný recept, páči sa mi, ako si využil prirodzený tvar mäska, hneď mi napadli aspoň dve ďaľšie variácie. s bielym vínom,cesnakom a horčicou a s červeným vínom a šípkami, brusnicami, či mrkvou. červené víno a šampinony mi nejak nejdú dohromady .


  • evas13, 5. júla 2011 o 05:35
    Je rozhodnuté, nedeľný obed podľa Enerrgizera, Morčacie máme radi.


  • jody, 12. júla 2011 o 10:33
    Takto to dopadne, keď idem variť podľa receptu :-))))))))))))))
    » varecha.pravda.sk/recepty/enerrgicka-morcia-noha-fotorece...


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:18
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:19
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:19
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • loulula, 24. októbra 2011 o 16:29
    odpadla som, zajtra urobim :) príp. pozajtra som zvedava :)


  • ocino4, 4. februára 2012 o 14:51
    Je to už dávno čo si pridal tento recept,teraz som ho vyskušala,a je vynikajuci-teda to mäsko.Doporučujem všetkým.Mňááám


  • 3sandra3, 4. februára 2012 o 15:05
    nemám slov,,, ale hádam predsa nejaké: paráda


  • enerrgizer, 5. februára 2012 o 17:52
    ďakujem :-) som rád, že chutilo...


  • lilimi, 17. mája 2014 o 14:37
    Dnes som robila,naozaj super



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist