Foto: enerrgizer
...ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s redukciou z dobrého červeného vínka...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...morčacie stehno som nožom upravil na jeden veľký plát mäsa. Po celej dĺžke som spravil zárezy, ale dával som pozor, aby som ho celkom neprerezal...
-
2
...dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej som spolu zmiešal a mäsko som dobre namazal, marinádu som dal do každého zárezu...
-
3
...plát mäsa som rozdelil na dve rovnaké polovice a zroloval som ich. Poistil som ich kuchynským špagátikom, zvonku som rolky ochutil rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Na rozpálenom oleji som mäso nechal zatiahnuť...
-
4
...podlial som červeným suchým vínom (dobrým) a prihodil som aj zopár nakrájaných šampiňónov. Dal som na hodinku do rúry, asi na 180°C. Na oriešku masla som asi 15 minút restoval nakrájanú cibuľu, potom som pridal lyžičku medu a nechal som ju skaramelizovať...
-
5
...mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút som ho zfarebnil pod grilom odkryté. Na cibuľovú panvicu (cibuľu som odložil bokom) som dal ďalší kúsok masla, pridal som jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlial som červeným vínom. Po hodnej chvíľke sa víno pekne zredukovalo, alkohol niekde odišiel, tak som ju dochutil medom... redukcia z červeného bola hotová...
-
6
...odpočinuté stehno som narezal, dal som ho na tanier, prizdobil som cibuľou a prelial som to redukciou z červeného vína. Podával som s tarhoňou ...dobrú chuť :-)
recept ako vždy krásny a určite výborný :-)
varecha.pravda.sk/recepty/enerrgicka-morcia-noha-fotorece...