Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept)

Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 3. júla 2011 23:50Ďalšie jeho recepty

...ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s redukciou z dobrého červeného vínka...

Suroviny

4-5
porcie
35
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

...morčacie stehno som nožom upravil na jeden veľký plát mäsa. Po celej dĺžke som spravil zárezy, ale dával som pozor, aby som ho celkom neprerezal...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1

...dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej som spolu zmiešal a mäsko som dobre namazal, marinádu som dal do každého zárezu...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2

...plát mäsa som rozdelil na dve rovnaké polovice a zroloval som ich. Poistil som ich kuchynským špagátikom, zvonku som rolky ochutil rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Na rozpálenom oleji som mäso nechal zatiahnuť...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3

...podlial som červeným suchým vínom (dobrým) a prihodil som aj zopár nakrájaných šampiňónov. Dal som na hodinku do rúry, asi na 180°C. Na oriešku masla som asi 15 minút restoval nakrájanú cibuľu, potom som pridal lyžičku medu a nechal som ju skaramelizovať...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

...mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút som ho zfarebnil pod grilom odkryté. Na cibuľovú panvicu (cibuľu som odložil bokom) som dal ďalší kúsok masla, pridal som jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlial som červeným vínom. Po hodnej chvíľke sa víno pekne zredukovalo, alkohol niekde odišiel, tak som ju dochutil medom... redukcia z červeného bola hotová...
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

...odpočinuté stehno som narezal, dal som ho na tanier, prizdobil som cibuľou a prelial som to redukciou z červeného vína. Podával som s tarhoňou ...dobrú chuť :-)
Morčacie stehno s cesnakom (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

25 komentárov k receptu
  • lucylee, 4. júla 2011 o 09:53
    Tak to je nadhera. Si kuzelnik @enerrgizer


  • eraserhead, 4. júla 2011 o 10:13
    dijonska horčica je enerrgizujúca.....


  • evusik, 4. júla 2011 o 10:26
    keď ja mám jednu veľkú smolu, ten môj nemá rád dijonskú horčicu, ale ja áno (mám v chladničke minimálne 5 rôznych druhov "štipľavých" horčíc) takže ostrú horčicu vo varení skoro vôbec nepoužívam.... budem ho musieť prevychovať....
    recept ako vždy krásny a určite výborný :-)


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:45
    Super,pekné a chutné zároveň.....


  • michsamant, 4. júla 2011 o 12:08
    parada!


  • enerrgizer, 4. júla 2011 o 12:31
    ďakujem :-) tarhoňu som ešte podlial výpekom, nebol mastný a šampiňóny mu dali dobrú chuť...


  • frezia68, 4. júla 2011 o 12:46
    Dijonskú mám "Edmont Fallot"špeciál-dostali sme,už len to morčacie :-))) krásny recept,máš moje sympatie.


  • 2010, 4. júla 2011 o 12:59
    Gratulujem, ty si sa s tym riadne pohral , perfektne.


  • marcy, 4. júla 2011 o 13:43
    morčacie mäsko potrebuje výraznejšie sosíky.....skvelá práca,skvelé chute :)


  • jody, 4. júla 2011 o 14:14
    Ježkove husle, chlape!!! Slintám si na spisy na stole! Tento týždeň najneskôr v nedeľu to robím, aj keby sekery padali. Vynechám jedine huby, ale však ja tam kydnem niečo iné. Fakt bomba!!!


  • nikina1510, 4. júla 2011 o 14:26
    prečo nemáte ešte vlastnú reláciu o varení?? namiesto tých kvázi celebrít, čo sa tvária, že vedia variť?


  • morenajea, 4. júla 2011 o 15:42
    nádherné


  • enerrgizer, 4. júla 2011 o 19:20
    ďakujem :-) @jody huby kľudne vynechaj, omáčka bude aj bez nich výborná... @nikina1510 na telku sa necítim :-)...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • cistinka, 4. júla 2011 o 19:34
    veľmi pekné....


  • babav, 4. júla 2011 o 19:41
    Jedinecny recept!


  • jamarlen, 4. júla 2011 o 21:46
    veľmi pekný recept, páči sa mi, ako si využil prirodzený tvar mäska, hneď mi napadli aspoň dve ďaľšie variácie. s bielym vínom,cesnakom a horčicou a s červeným vínom a šípkami, brusnicami, či mrkvou. červené víno a šampinony mi nejak nejdú dohromady .


  • evas13, 5. júla 2011 o 05:35
    Je rozhodnuté, nedeľný obed podľa Enerrgizera, Morčacie máme radi.


  • jody, 12. júla 2011 o 10:33
    Takto to dopadne, keď idem variť podľa receptu :-))))))))))))))
    » varecha.pravda.sk/recepty/enerrgicka-morcia-noha-fotorece...


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:18
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:19
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • ajuschka, 26. júla 2011 o 14:19
    no vyzera to uplne že geniáááliš, uvažujem ale ako to pozmeniť, lebo u nás sa nemôžu ani veci na horčici ani huby..... nejaký nápad čím to vnútri pokickať?


  • loulula, 24. októbra 2011 o 16:29
    odpadla som, zajtra urobim :) príp. pozajtra som zvedava :)


  • ocino4, 4. februára 2012 o 14:51
    Je to už dávno čo si pridal tento recept,teraz som ho vyskušala,a je vynikajuci-teda to mäsko.Doporučujem všetkým.Mňááám


  • 3sandra3, 4. februára 2012 o 15:05
    nemám slov,,, ale hádam predsa nejaké: paráda


  • enerrgizer, 5. februára 2012 o 17:52
    ďakujem :-) som rád, že chutilo...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist