Zemiakovo-cukinovo-lososový šalát

2010 - bez fotky2010, 14. februára 2015
Zemiakovo-cukinovo-lososový šalát
Foto: 2010

Taky modernejsi salat - experiment

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 varené v šupke nové
 mladá
 (alebo čerstvý)
 (alebo pažítka)
 na drobno posekaný
 (alebo jogurt)
 plátky




Postup

  1. 1

    Malé skoré zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a podľa veľkosti buď nakrájame na polky, alebo štvrťky.

  2. 2

    Malý mrazený, alebo čerstvý hrášok uvaríme rýchlo v osolenej vode, scedíme a odložíme na stranu.

  3. 3

    Červenú šalátovú cibuľu nakrájame na najtenšie ako vieme. Mladú čerstvú cukinu nakrájame buť mandolínou, alebo zeleninovou škrabkou na tenučké plátky. Na drobno nakrájame maličkú jarnú cibuľku, alebo pažítku a kôprovú vňať. Z majonézy a kyslej smotany 50 na 50 (alebo jogurtu) plus soľ, korenie a citrónová šťava a nastrúhaná kôra z polky-vymiešame a spravíme dressing.

  4. 4

    Na plátky nakrájame údeného lososa, zmiešame so zeleninou a polejeme dressingom.

    Zemiakovo-cukinovo-lososový šalát  - obrázok 4
  5. 5

    PS: Ja som ešte experimentoval a pridal kapary a anglickú silnú horčicu-netreba.

Diskusia k receptu

afataga
velika nadhera, kludne aj kapary, len kopor nieeee
babkamt
fajnový šalátik. Všetky tvoje jedlá hýria farbami, čo sa mi páči.
jozka2
mas pravdu,silna horcica akehokolvek druhu zvrati chut jedla,ale obycajna a este obycajna nasa Slovenskahorcica chut doda.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia