Foto: 2010
Taky modernejsi salat - experiment
príprava
tepelná úprava
Suroviny
varené v šupke nové |
|
mladá |
|
(alebo čerstvý) |
|
|
|
(alebo pažítka) |
|
na drobno posekaný |
|
|
|
(alebo jogurt) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
plátky |
|
Postup
-
1
Malé skoré zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a podľa veľkosti buď nakrájame na polky, alebo štvrťky.
- 2
Malý mrazený, alebo čerstvý hrášok uvaríme rýchlo v osolenej vode, scedíme a odložíme na stranu.
- 3
Červenú šalátovú cibuľu nakrájame na najtenšie ako vieme. Mladú čerstvú cukinu nakrájame buť mandolínou, alebo zeleninovou škrabkou na tenučké plátky. Na drobno nakrájame maličkú jarnú cibuľku, alebo pažítku a kôprovú vňať. Z majonézy a kyslej smotany 50 na 50 (alebo jogurtu) plus soľ, korenie a citrónová šťava a nastrúhaná kôra z polky-vymiešame a spravíme dressing.
- 4
Na plátky nakrájame údeného lososa, zmiešame so zeleninou a polejeme dressingom.
- 5
PS: Ja som ešte experimentoval a pridal kapary a anglickú silnú horčicu-netreba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu