Tymián

Tymian je dlho známym a používaným korením,
najmä v stredomorskej kuchyni. Hodí sa
na pizzu, k mäsám či do omáčok. Uľahčuje trávenie,
preto sa pridáva do horšie stráviteľných
strukovinových či tučnejších jedál. Tymian je
základná zložka provensalského korenia a pri
varení ho kombinujeme s bobkovým listom,
bazalkou, oreganom a cesnakom. Vo Francúzsku
mu hovoria penicilín chudobných – je to
jedno z najsilnejších rastlinných antibiotík a má
antiseptické a dezinfekčné účinky. Je výborný
pri chorobách z prechladnutia, pri zápaloch
dýchacích ciest a na tráviace ústrojenstvo.

Recepty, kde je tymián

prazdny

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

prazdny

Aromatická tekvicovo-kokosová polievka

Bezmäsité jedlá

Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.

prazdny

Fašírková zmes v cuketovom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. LUNTER Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...

prazdny

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou

Bravčové mäso

Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

prazdny

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

prazdny

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou

Bravčové mäso

Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...

prazdny

Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...

prazdny

Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.

prazdny

Kuskusové Tofu guľky

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte rýchly a zdravý recept, ktorý vás skvele zasýti, rozhodne vyskúšajte kuskusové guľky s...

prazdny

Hubové ragú s haluškami

Cestoviny

Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v...

prazdny

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami

Nátierky

Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

prazdny

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Hlavné jedlá

Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

prazdny

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci

Kuracie mäso

Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Mäsové guľky bez lepku

Bravčové mäso

Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....

prazdny

Šampiňóny plnené rastlinnou jaternicou

Bezmäsité jedlá

Máme pre vás tip na rýchlu a nenáročnú večeru, plnú proteínov. Vyskúšajte nové LUNTER Hotové...

prazdny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Cestoviny

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Ale aj ako príloha či korenina dodajú jedlu osobitú vôňu aj chuť....

prazdny

Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou

Nátierky

Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...

prazdny

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

prazdny

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní

Nátierky

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

prazdny

Guláš z bielej fazule

Bezmäsité jedlá

Tento recept nie je môj, ale je vyskúšaný a výborný....