Hokkaido polievočka s pomarančovou šťavou a so zázvorom
Tento recept mi posunula kamarátka Majka práve keď som bola chorá a veru s tým zázvorom a pomarančovou šťavou to bol skvelý liek na Zobraziť celý popisTento recept mi posunula kamarátka Majka práve keď som bola chorá a veru s tým zázvorom a pomarančovou šťavou to bol skvelý liek na moju virózu. Ako už tradične som si recept upravila podľa svojich chutí a v tejto podobe ho posúvam ďalej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks menšia |
|
20-30 g |
|
1 ks (alebo cibuľa) |
|
3/4 l |
|
z 1 pomaranča |
|
2-3 cm (čerstvý) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 hrsť (vylúpané) |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvý) |
|
Postup
-
1
Tekvicu som umyla, odkrojila stopku, osušila a aj so šupou pokrájala na menšie kúsky (cca 3x3 cm). Na masle som orestovala nadrobno pokrájanú očistenú šalotku, pridala som pokrájanú tekvicu, očistený a na malé kúsky pokrájaný čerstvý zázvor, všetko som zaliala teplým zeleninovým vývarom a varila som pokiaľ nebola tekvica mäkká. Všetko som rozmixovala, vrátila na sporák, pridala som pomarančovú šťavu, soľ, všetky korenia (ak nemáte radi príliš výrazné chute, pokojne použite iba klasické korenie).
- 2
Ak použijete čerstvý zázvor odporúčam polievku prepasírovať. Ja som tak neurobila, pretože vyčerpaná virózou som bola rada, že som vôbec niečo uvarila, ale cítila som v nej aj po rozmixovaní vlásky zo zázvoru.
- 3
Polievku som podávala s karamelizovanými korenenými tekvicovými jadierkami, ktoré podtrhnú chuť polievky. Pripravujem ich tak, že na panvici pár minút opekám nasucho tekvicové jadierka, následne ich pokvapkám medom, premiešam, malú chvíľu nechám karamelizovať a ochutím korením (chili, čierne korenie, pomarančové korenie - podľa chuti, jednoducho použite aké máte radi) a štipkou soli. Ja som posypala ešte čerstvým tymianom, ktorý mám veľmi rada.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu