Dusené jelenie mäso
Dusené jelenie mäso

Jelenie ragú

ferno - fotkaferno, dnes 09:53
Jelenie ragú
Foto: ferno

Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo , no Zobraziť celý popisRobil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo , no po prečítaní komentárov som ho upravil podľa seba, ale hlavne podľa rady Evušiky. A tu je výsledok.
Zdroj: Recept na jelenie ragú podľa Taponapo

Suroviny

200 g
2 ks
5 ks
100 ml
100 ml
1 ČL
2 PL
4 ks
5 ks
3 ks
1 PL
1 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na drobnejšie kocky nakrájané mäso som napacoval v korení na divinu, tymiane, oleji,1 PL rajčinového pretlaku, horčice a 2 ks roztlačeneho cesnaku. Odložil som ho na 4 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Na masti som opiekol na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridal mäso a opekal, kým sa nezatiahlo. Podlial som ho vínom a chvíľu podusil. Pridal som horúcu vodu, sušené brusnice, bobkový list, soľ, čierne korenie, pretlak a zvyšný cesnak (pretlačený). Varil som na slabo okolo hodiny. Keďže mäso bolo nakrájané na menšie kusy, nebolo treba ho variť dlhšie. Proste treba povariť kým nebude mäso mäkké.

  3. 3

    Nakoniec som pridal smotanu a slivkový džem. Ragú som dochutil soľou. Ja som ho podával s knedľou.

Diskusia k receptu

farbuska
Tvoj recept prišiel vhod: dostala som veľký kus jeleňa a pravdupovediac, nemám s tým veľa skúseností. "prekonzultujem" aj niektoré ďalšie recepty na prípravu jeleňa tu na Vareche, ale tento tvoj si tiež ukladám. Vďaka.
ferno
@farbuska (9.3.2025 11:58)

ako som pisal,vcera som robil ragu podla Boise.s kolienkami aj s knedlou.s oboma prilohami chutil.este robievam pomaly pecene stehno podla Kimlo.tiez chuti a tiez ho robim s kolienkami...
farbuska
@afataga (9.3.2025 18:06)
Ďakujem. Áno, ale aj tu na Vareche je receptov naozaj dosť. A to som len tak zbežne pozrela. Mám z jeleňa časť (karé), ktorá bude skôr na nejaké medailónky a potom časť, ktorá bude skôr na ragú alebo guláš.