Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
mesačník Varecha, dnes 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale. Chuť mu pridáva parmezán, ktorý je primiešaný do strúhanky.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
2 PL strúhaný |
|
(alebo olej na vyprážanie) |
|
Príloha: | |
2 PL |
|
8 ks |
|
2 puky |
|
2 strúčiky |
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia rozkrojíme na štyri plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme jogurtom. Potom ich obalíme v strúhanke zmiešanej s parmezánom a na prepustenom masle vypražíme dozlatista.
- 2
Paradajky a čakankové puky prekrojíme na polovicu. Na panvici zahrejeme olej. Najskôr na ňom opečieme čakanku. Keď trochu zmäkne, pridáme na panvicu aj paradajky, strúčiky cesnaku a tymian. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Primiešame pesto a podávame s rezňom.
Tiež kuracie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu