Vyprážané kuracie rezne
Vyprážané kuracie rezne

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale. Chuť mu pridáva parmezán, ktorý je primiešaný do strúhanky.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 PL
150 g
2 PL strúhaný
 (alebo olej na vyprážanie)
Príloha:
2 PL
8 ks
2 puky
2 strúčiky
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozkrojíme na štyri plátky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme jogurtom. Potom ich obalíme v strúhanke zmiešanej s parmezánom a na prepustenom masle vypražíme dozlatista.

  2. 2

    Paradajky a čakankové puky prekrojíme na polovicu. Na panvici zahrejeme olej. Najskôr na ňom opečieme čakanku. Keď trochu zmäkne, pridáme na panvicu aj paradajky, strúčiky cesnaku a tymian. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Primiešame pesto a podávame s rezňom.

Diskusia k receptu