Zajačie stehná so sušenými slivkami
Foto: siuuu
Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím. Zobraziť celý popisOpäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím. Nakoniec som zvolila tento recept a bolo to naozaj veľmi chutné papaníčko.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 PL |
|
1 kus |
|
4 strúčiky |
|
1,5 - 2 dl |
|
1,5 - 2 dl |
|
1 hrsť |
|
1 PL |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na obaľovanie) |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Cibuľu a polovicu cesnaku očistíme, pokrájame nadrobno, opekáme v hrnci na troche olivového oleja. Stehná osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a keď sú cibuľa a cesnak opečené, pridáme k nim stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
- 2
Následne pridáme sušené slivky pokrájané na menšie kusy, čerstvý tymian, slivkový lekvár, červené víno a premiešame. Keď sa z vína odparí alkohol, podlejeme teplým vývarom alebo vodou (odporúčam vývar) tak, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou, tesne pred dokončením pridáme kúsok masla.
- 3
Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz zvolila batatovo-zemiakovú kašu a pečenú mladú mrkvu. Na kašu som uvarila v osolenej vode očistené a pokrájané bataty a zemiaky domäkka (zemiaky dodajú konzistenciu, samotný batat je veľmi riedky), pridala som maslo, ochutila som soľou a korením. Mladú mrkvu som prekrojila na polovice a opekala na panvici na masle a olivovom oleji do polomäkka, ku koncu som pridala trocha hnedého cukru a nechala skaramelizovať, ochutila som soľou a korením. Na tanieri som ozdobila a dochutila čerstvými bylinkami (oregano, tymian).
Tiež mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ... naozaj to chutilo výborne ;-)
Každý môže použiť olej podľa svojich preferencií ;-)
Dnes opravdu preferuji kvůli ceně na vaření olej řepkový ( 29 Kč/l ) před panenským olivovým ( 330 Kč/0,75 l ), který teď už jen za studena na saláty :-((