Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch fotorecept
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa práce, čo ocení dnes každý.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Zelenina: | |
| 600 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks malá |
|
| 5 strúčikov |
|
| 2 stonky |
|
| 2 stonky |
|
| niekoľko stoniek (zelená časť) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cuketu narežeme na kocky, pór na kolieska.
- 2
Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, pór, cuketu a narezanú vňať jarnej cibuľky. Pridáme soľ, tymian a rozmarín a priamo v pekáči premiešame.
- 3
Navrch rozložíme stehná a posypeme ich podľa chuti soľou, korením a kurkumou.
- 4
Podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 50 minút. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme dozlata.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, si milá. :)