Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch fotorecept
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa práce, čo ocení dnes každý.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
600 g |
|
1/2 ks |
|
1 ks malá |
|
5 strúčikov |
|
2 stonky |
|
2 stonky |
|
niekoľko stoniek (zelená časť) |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cuketu narežeme na kocky, pór na kolieska.
- 2
Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, pór, cuketu a narezanú vňať jarnej cibuľky. Pridáme soľ, tymian a rozmarín a priamo v pekáči premiešame.
- 3
Navrch rozložíme stehná a posypeme ich podľa chuti soľou, korením a kurkumou.
- 4
Podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 50 minút. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme dozlata.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu