Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča
foodblog Medové motúzy, včera 15:00
![Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča](/uploady/velky-dsc_1606.jpg)
Foto: Jana Štrbková
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g (filety) |
|
1 kg |
|
2 hlávky |
|
80 ml |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 zväzok |
|
1 ČL čerstvý |
|
2 ČL nastrúhaná |
|
35 g |
|
2 PL strúhaný nakladaný |
|
Citrónovo-chrenový dip: | |
240 g |
|
2 PL strúhaný nakladaný |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech na pečenie dáme ošúpané zemiaky nakrájané na štvrtinky, pridáme 10 ošúpaných strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme 2 PL olivového oleja. Pečieme asi 15–20 minút.
- 2
Kým sa pečú zemiaky, dáme do misky rascu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, tymian, citrónovú kôru, pšenové vločky, soľ, mleté čierne korenie, zvyšný olej a zmiešame.
- 3
Pstruha na strane bez kože natrieme sterilizovaným strúhaným chrenom a naň natrieme bylinkovú zmes.
- 4
Z rúry vyberieme plech so zemiakmi, otočíme ich, aby sa prepiekli aj z druhej strany, a vedľa nich na ten istý plech dáme piecť pstruha. Pečieme ďalších 15 minút, až kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé. Plech vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút odpočívať.
- 5
Chrenový dip: Zmiešame kyslú smotanu, chren a citrónovú šťavu, osolíme a dobre premiešame.
Tiež pečený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu