Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 15:00
Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča
Foto: Jana Štrbková
6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g (filety)
1 kg
2 hlávky
80 ml
1 PL
1 zväzok
1 ČL čerstvý
2 ČL nastrúhaná
35 g
2 PL strúhaný nakladaný
Citrónovo-chrenový dip:
240 g
2 PL strúhaný nakladaný
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech na pečenie dáme ošúpané zemiaky nakrájané na štvrtinky, pridáme 10 ošúpaných strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme 2 PL olivového oleja. Pečieme asi 15–20 minút.

  2. 2

    Kým sa pečú zemiaky, dáme do misky rascu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, tymian, citrónovú kôru, pšenové vločky, soľ, mleté čierne korenie, zvyšný olej a zmiešame.

  3. 3

    Pstruha na strane bez kože natrieme sterilizovaným strúhaným chrenom a naň natrieme bylinkovú zmes.

  4. 4

    Z rúry vyberieme plech so zemiakmi, otočíme ich, aby sa prepiekli aj z druhej strany, a vedľa nich na ten istý plech dáme piecť pstruha. Pečieme ďalších 15 minút, až kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé. Plech vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút odpočívať.

  5. 5

    Chrenový dip: Zmiešame kyslú smotanu, chren a citrónovú šťavu, osolíme a dobre premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia