KFC kuracie kúsky fotorecept
Kuracie kúsky s vraj (podľa internetov) originálnym postupom ako v KFC.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg (napr. dolné stehná, krídelka) |
|
| 500 ml |
|
| 1 l (na vysmážanie) |
|
| Zmes na obaľovanie: | |
| 100 g |
|
| 12 g |
|
| 9 g |
|
| 8,5 g |
|
| 3 g |
|
| 3 g |
|
| 3 g |
|
| 1,5 g |
|
| 1,5 g |
|
| 1,5 g |
|
| 1 g |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Smotanu šľaháme, kým sa neoddelí tuk (maslo) od srvátky, elektrickým šľahačom to trvá cca 12 minút. Sú aj iné postupy ako získať srvátku, pri tomto nám ostane okolo 150 g masla na využitie inde.
-
2
Srvátkou zalejeme kuracie kúsky a odložíme na 1/2 hodinu do chladničky.
-
3
Pripravíme si zmes na obaľovanie zo surovín v popise. Hrubšie koreniny ako horčicové a zelerové semienka, tymian, rozdrvíme v mixéri alebo v mažiari.
- 4
Olej rozohrejeme na 150 °C. Kuracie kúsky pred vložením do oleja obalíme v pripravenej zmesi na obaľovanie.
- 5
Vysmážame na 145°C, dolné stehná 15 minút, krídelká 10 minút.
- 6
Podávame ideálne s hranolkami a dresingom, ja som mal varené zemiaky.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu