Krkovička à la Východ fotorecept
Foto: kobjan
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
-
2
Potom každý "steak" osolíme, okoreníme, ja som použil koriander mletý a tymian sušený, pretože som nemal čerstvý a nastrúhame citrónovú alebo ešte lepšie limetkovú kôru, potrieme olejom a necháme chvíľu bokom.
-
3
Zatiaľ si nakrájame červenú cibuľu a jarnú cibuľku.
-
4
Mäso sprudka opečieme z každej strany a vyberieme na pekáč a dáme do rúry na 180 °C, ja som nechal 30 minút, záleží od hrúbky mäsa.
-
5
Do výpeku pridáme cukor, červenu cibuľu a necháme zarestovať, postupne pridávame javorový sirup, pivo, vývar, soľ, korenie ...nakoniec zahustíme maslom.
-
6
Ako prílohu som zvolil maslové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľové krúžky.
Ja si z času na čas veľmi rada doprajem chutný koláčik ale na dobre pripravenú krkovičku má máloktorý koláčik. Mám tušenie že táto krkovička je z toho druhu. Vďaka za recept, ktorý určite použijem.