Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Krkovička à la Východ fotorecept

kobjan - bez fotkykobjan, 28. októbra 2024
Krkovička à la Východ (fotorecept)
Foto: kobjan
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
300 ml
3 ČL
500 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

    Krkovička à la Východ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom každý "steak" osolíme, okoreníme, ja som použil koriander mletý a tymian sušený, pretože som nemal čerstvý a nastrúhame citrónovú alebo ešte lepšie limetkovú kôru, potrieme olejom a necháme chvíľu bokom.

    Krkovička à la Východ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si nakrájame červenú cibuľu a jarnú cibuľku.

    Krkovička à la Východ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso sprudka opečieme z každej strany a vyberieme na pekáč a dáme do rúry na 180 °C, ja som nechal 30 minút, záleží od hrúbky mäsa.

    Krkovička à la Východ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do výpeku pridáme cukor, červenu cibuľu a necháme zarestovať, postupne pridávame javorový sirup, pivo, vývar, soľ, korenie ...nakoniec zahustíme maslom.

    Krkovička à la Východ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som zvolil maslové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľové krúžky.

Diskusia k receptu

farbuska
Tie krkovičkové steaky vyzerajú náramne dobre a nepochybne náramne dobre aj chutia.
Ja si z času na čas veľmi rada doprajem chutný koláčik ale na dobre pripravenú krkovičku má máloktorý koláčik. Mám tušenie že táto krkovička je z toho druhu. Vďaka za recept, ktorý určite použijem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia