Baklažán s kozím syrom
Foto: eruska25
Výborná kombinácia surovín pre chutnú a zdravú večeru.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán umyjeme a pokrájame ho na tenké kolieska. Keď je tučný, kolieska rozpolíme alebo aj rozštvrtíme. Posolíme ich a necháme 15 minút vypotiť.
- 2
Medzitým pokrájame paradajky na malé kúsky, cibuľu aj cesnak na plátky.
- 3
A začneme variť. Vyškvaríme slaninu, orestujeme na nej cibuľu a cesnak, pridáme vymačkaný baklažán, paradajky, tymián. Spolu porestujeme, premiešame, pridáme syr, premiešame. Podľa potreby dosolíme.
Tiež baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu