Syrový baklažán
Syrový baklažán

Baklažán s kozím syrom

eruska25 - fotkaeruska25, 11. októbra 2024
Baklažán s kozím syrom
Foto: eruska25

Výborná kombinácia surovín pre chutnú a zdravú večeru.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
50 g
1 ks
4 strúčiky
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme a pokrájame ho na tenké kolieska. Keď je tučný, kolieska rozpolíme alebo aj rozštvrtíme. Posolíme ich a necháme 15 minút vypotiť.

  2. 2

    Medzitým pokrájame paradajky na malé kúsky, cibuľu aj cesnak na plátky.

  3. 3

    A začneme variť. Vyškvaríme slaninu, orestujeme na nej cibuľu a cesnak, pridáme vymačkaný baklažán, paradajky, tymián. Spolu porestujeme, premiešame, pridáme syr, premiešame. Podľa potreby dosolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia