Pečená panenka
Pečená panenka

Pečená bravčová panenka v slanine

Kulinární studio Mafra
mesačník Varecha, 1. novembra 2024
Pečená bravčová panenka v slanine
Foto: Kulinární studio Mafra

Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
150 g (plátky)
100 g
20 g
2 ks
1 PL
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Po celej dĺžke ju obalíme plátkami slaniny. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme na masle.

  2. 2

    Do pekáča vložíme orestovanú zeleninu, položíme na ňu panenku obalenú v slanine a pokrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Počas pečenia panenku otočíme a prelievame výpekom.

  3. 3

    Potom mäso vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť v teple. Výpek zaprášime múkou a povaríme 10 minút.

  4. 4

    Omáčku potom prepasírujeme a podávame s nakrájanou bravčovou panenkou. Môžeme ozdobiť tymianom a hráškovými výhonkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia