Pečená bravčová panenka v slanine
Kulinární studio Mafra
mesačník Varecha, 1. novembra 2024
mesačník Varecha, 1. novembra 2024
Foto: Kulinární studio Mafra
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Po celej dĺžke ju obalíme plátkami slaniny. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme na masle.
- 2
Do pekáča vložíme orestovanú zeleninu, položíme na ňu panenku obalenú v slanine a pokrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Počas pečenia panenku otočíme a prelievame výpekom.
- 3
Potom mäso vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť v teple. Výpek zaprášime múkou a povaríme 10 minút.
- 4
Omáčku potom prepasírujeme a podávame s nakrájanou bravčovou panenkou. Môžeme ozdobiť tymianom a hráškovými výhonkami.
Tiež pečená panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu