Cviklový šalát
Cviklový šalát

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 17:00
Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Foto: Kulinární studio MAFRA

Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká. Ak ju kúpite aj s vňaťou, môžete ju do Zobraziť celý popisSurová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká. Ak ju kúpite aj s vňaťou, môžete ju do šalátu použiť tiež. My sme v tomto recepte použili žltú cviklu, ale to nie je podmienkou, šalát bude vynikajúci aj z červenej.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 menšie buľvy (žltá)
4 PL
4 vetvičky
4 strúčiky
2 ČL
400 g
2 hrste
150 g
1 PL
Na dresing:
60 ml
1 PL
1 ČL
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si štyri štvorce alobalu. Cviklu umyjeme a osušíme. Každú buľvu položíme na jeden štvorec alobalu, potrieme olejom, ochutíme tymianom, pretlačeným cesnakom, javorovým sirupom, soľou a korením. Zabalíme a pečieme asi 40 minút pri teplote 200 °C.

  2. 2

    Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing. Ešte teplú cviklu vložíme do dresingu a necháme marinovať.

  3. 3

    Steak osolíme a okoreníme. Na panvici zahrejeme kvapku oleja a mäso opekáme asi 3 minúty z každej strany. Necháme ho 5 minút odpočívať prekrytý alobalom a potom ho nakrájame na plátky. Servírujeme spolu s cviklou, so šalátovými listami, s fetou a dresingom. Dozdobíme nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu