Pečená zelenina
Pečená zelenina

Pečená koreňová zelenina s lososom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:00
Pečená koreňová zelenina s lososom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
40 minút
príprava
70 minút
na 140 °C

Suroviny

300 g
250 g
300 g
300 g
8 stoniek (+ na ozdobu)
100 g
60 g
800 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Ošúpanú zeleninu nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a pridáme otrhané lístky tymianu. Premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom.

  2. 2

    Do misy striedavo naukladáme plátky zeleniny. Zeleninu potom pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 70 minút. Desať minút pred koncom pečenú zeleninu posypeme nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Lososa nakrájame na menšie filety, osolíme a okoreníme. Potom ho opekáme na rozpálenom olivovom oleji asi 10 minút z oboch strán.

  4. 4

    Počas pečenia rybu otáčame, aby sa prepiekla rovnomerne. Hotovú zeleninu podávame s pečeným lososom. Pred podávaním ozdobíme čerstvým tymianom.

Diskusia k receptu