Králik na víne a cesnaku
Jarmila Horváthová
, 2. júla 2024
, 2. júla 2024
Foto: Shutterstock
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti vysoko cenené ako mimoriadne zdravé.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
55 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Strúčiky cesnaku aj so šupkou krátko opečieme na oleji.
- 2
Pridáme králika nakrajáného na 12-16 kusov, posypeme ich soľou a opekáme, až chytia zlatistú farbu.
- 3
Podlejeme vínom. Pridáme bobkové listy, tymian a vývar. Dusíme asi 35 minút. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.
- 4
Mäso naložíme na taniere, polejeme šťavou a podávame s pečenými zemiakmi posypané bylinkami.
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu