Dusený králik
Dusený králik

Králik na víne a cesnaku

Jarmila Horváthová
, 2. júla 2024
Králik na víne a cesnaku
Foto: Shutterstock

Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti vysoko cenené ako mimoriadne zdravé.

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (1,5 kg)
1 hlavička
250 ml (alebo mäsový)
1 pohár
3 ks
2 vetvičky
8 PL




Postup

  1. 1

    Strúčiky cesnaku aj so šupkou krátko opečieme na oleji.

  2. 2

    Pridáme králika nakrajáného na 12-16 kusov, posypeme ich soľou a opekáme, až chytia zlatistú farbu.

  3. 3

    Podlejeme vínom. Pridáme bobkové listy, tymian a vývar. Dusíme asi 35 minút. V prípade potreby dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Mäso naložíme na taniere, polejeme šťavou a podávame s pečenými zemiakmi posypané bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia