Hráškové pyré
Hráškové pyré

Mätovo-hráškove pyré à la Východ

kobjan - bez fotkykobjan, včera 19:10
Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Foto: kobjan
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Hráškové pyré:
300 g mrazený
2 hrste čerstvá
10 ks
2-3 PL
5-6 PL
5 strúčikov
Sumček africký:




Postup

  1. 1

    Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 1
  2. 2

    Hrášok vložíme na cca 5 minút do vriacej vody.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 2
  3. 3

    Hrášok scedíme a vložíme do studenej vody s ľadom. vychladeý hrášok scedíme a zmixujeme s mätovým pestom.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme korením a soľou.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 4
  5. 5

    Ako mäso k tomu som zvolil afrického sumčeka, ktorého som 15 minút piekol v alobale s tymianom, kôprom, citrónom a kapiou.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť z Východu.

    Mätovo-hráškove pyré à la Východ - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia