Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Foto: kobjan
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Hráškové pyré: | |
300 g mrazený |
|
2 hrste čerstvá |
|
10 ks |
|
2-3 PL |
|
5-6 PL |
|
5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
Sumček africký: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.
-
2
Hrášok vložíme na cca 5 minút do vriacej vody.
-
3
Hrášok scedíme a vložíme do studenej vody s ľadom. vychladeý hrášok scedíme a zmixujeme s mätovým pestom.
-
4
Dochutíme korením a soľou.
-
5
Ako mäso k tomu som zvolil afrického sumčeka, ktorého som 15 minút piekol v alobale s tymianom, kôprom, citrónom a kapiou.
-
6
Dobrú chuť z Východu.
Diskusia k receptu