Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 5. novembra 2024
Foto: Shutterstock
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu. Zobraziť celý popisJe šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krkovičku umyjeme, osušíme a celú potrieme soľou a čerstvo mletým korením. Dáme do pekáča, ktorý sa dá prikryť (ak nemáme pokrievku, použijeme alobal). Podlejeme vývarom a dáme do studenej rúry, zapneme ju na 180 stupňov (pri teplovzdušnej rúre) alebo na 200 stupňov pri hornom/ dolnom ohreve.
- 2
Medzitým ošúpeme cibuľu, rozpolíme ju a nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na pásiky.
- 3
Sterilizovanú fazuľu z konzervy scedíme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Všetku zeleninu aj s fazuľou vložíme do misy, opatrne premiešame a dochutíme soľou, tymianom, korením a mletou paprikou.
- 4
Približne po 60 minútach pečenia krkovičky vyberieme pekáč z rúry, mäso z neho vyberieme a do pekáča vložíme zeleninovú zmes. Navrch položíme mäso a prikrytý pekáč vložíme späť do rúry na ďalších 50 až 60 minút. Keď je mäso mäkké, pečieme odkryté ďalších 10 až 15 minút.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím (s paradajkami alebo pretlakom) a podľa obrázku sú použité aj ďalšie suroviny, než uvedené v rozpise. Napr. okrem bielej a červenej fazule je tam zreteľne vidieť aj cícer.
Máte lepší oko, teď už také vidím ten cícer navíc. Horší je, když v rozpisu surovin něco oproti fotce chybí očividně. Zde se jedná zřejmě o recept, přejatý do Magazínu z jiného zdroje.