Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 5. novembra 2024
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Foto: Shutterstock

Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu. Zobraziť celý popisJe šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu.

6
porcií
20 minút
príprava
130 minút
na 200 °C

Suroviny

1,2 kg (bez kosti)
150 ml
250 g
250 g
1 ks
2 PL
2 konzervy (biela a červená)
1 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, osušíme a celú potrieme soľou a čerstvo mletým korením. Dáme do pekáča, ktorý sa dá prikryť (ak nemáme pokrievku, použijeme alobal). Podlejeme vývarom a dáme do studenej rúry, zapneme ju na 180 stupňov (pri teplovzdušnej rúre) alebo na 200 stupňov pri hornom/ dolnom ohreve.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme cibuľu, rozpolíme ju a nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na pásiky.

  3. 3

    Sterilizovanú fazuľu z konzervy scedíme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Všetku zeleninu aj s fazuľou vložíme do misy, opatrne premiešame a dochutíme soľou, tymianom, korením a mletou paprikou.

  4. 4

    Približne po 60 minútach pečenia krkovičky vyberieme pekáč z rúry, mäso z neho vyberieme a do pekáča vložíme zeleninovú zmes. Navrch položíme mäso a prikrytý pekáč vložíme späť do rúry na ďalších 50 až 60 minút. Keď je mäso mäkké, pečieme odkryté ďalších 10 až 15 minút.

Diskusia k receptu

chemik
Obrázek je krásný a chutě vzbuzující. Šťávy je dost a dle barvy bych předpokládal i tomaty. Pokud je to jen mletou paprikou, nehrozí při odkrytém zapečení její připálení? Místo ozdobného rozmarýnu bych kvůli fazolím přidal k tymianu i bohnenkraut - saturejku(čubricu).
farbuska
@chemik (5.11.2024 19:41)
Súhlasím (s paradajkami alebo pretlakom) a podľa obrázku sú použité aj ďalšie suroviny, než uvedené v rozpise. Napr. okrem bielej a červenej fazule je tam zreteľne vidieť aj cícer.
1x zolik
chemik
@farbuska (6.11.2024 13:38)

Máte lepší oko, teď už také vidím ten cícer navíc. Horší je, když v rozpisu surovin něco oproti fotce chybí očividně. Zde se jedná zřejmě o recept, přejatý do Magazínu z jiného zdroje.
evanaaa
Tuším je atm aj bôb....mám dojem, že obrázok nepatrí k tomu receptu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia