Pizza z karfiolového cesta
mesačník Varecha, dnes 11:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky. Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou a čerstvým syrom Zobraziť celý popisBezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky. Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou a čerstvým syrom je však famózny.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks veľká |
|
60 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
600 g (alebo mrazená karfiolová ryža) |
|
90 g |
|
40 g strúhaný |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
120 g |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Ošúpanú cibuľu nakrájanú na mesiačiky premiešame s balzamikovým octom, cukrom, 1 PL oleja a štipkou soli. Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista.
- 2
Karfiol vložíme do kuchynského robota a rozsekáme najemno. Presypeme ho do veľkej misy, pridáme mandľovú múku, strúhaný parmezán a vajcia. Osolíme, okoreníme a premiešame.
- 3
Zmes rozdelíme na dva diely. Každý rozprestrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu utlačíme. V predhriatej rúre na 200 °C pečieme 15 minút.
- 4
Na predpečené karfiolové cestá rozdelíme cibuľovú zmes a každú posypeme časťou rozdrobeného čerstvého syra. Pizze pečieme ďalších 15 minút, kým nebudú ich okraje zlatisté a prepečené. Navrch rozdrobíme zvyšný syr, posypeme rukolou a podávame.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu