Karfiolová pizza
Karfiolová pizza

Pizza z karfiolového cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:00
Pizza z karfiolového cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA

Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky. Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou a čerstvým syrom Zobraziť celý popisBezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky. Obložiť ju môžete podľa svojich preferencií. Náš variant s karamelizovanou cibuľou a čerstvým syrom je však famózny.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks veľká
60 ml
1 PL
1 PL
 štipka
600 g (alebo mrazená karfiolová ryža)
90 g
40 g strúhaný
3 ks
120 g
 hrsť




Postup

  1. 1

    Ošúpanú cibuľu nakrájanú na mesiačiky premiešame s balzamikovým octom, cukrom, 1 PL oleja a štipkou soli. Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista.

  2. 2

    Karfiol vložíme do kuchynského robota a rozsekáme najemno. Presypeme ho do veľkej misy, pridáme mandľovú múku, strúhaný parmezán a vajcia. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Zmes rozdelíme na dva diely. Každý rozprestrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu utlačíme. V predhriatej rúre na 200 °C pečieme 15 minút.

  4. 4

    Na predpečené karfiolové cestá rozdelíme cibuľovú zmes a každú posypeme časťou rozdrobeného čerstvého syra. Pizze pečieme ďalších 15 minút, kým nebudú ich okraje zlatisté a prepečené. Navrch rozdrobíme zvyšný syr, posypeme rukolou a podávame.

Diskusia k receptu