Restované kuracie mäso
Restované kuracie mäso

Kuracie prsia so zelenou fazuľkou a šampiňónmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 08:00
Kuracie prsia so zelenou fazuľkou a šampiňónmi
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
2 PL
2 stonky
150 g
1 PL (alebo sladká čili omáčka)
1 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľku očistíme. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fazuľku v nej asi 2 minúty povaríme. Potom ju scedíme a schladíme v studenej vode. Ak použijeme mrazenú fazuľku, nevaríme ju, len ju necháme rozmraziť v studenej vode a scedíme.

  2. 2

    Na panvici zahrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a vložíme na panvicu. Pridáme čerstvý tymian. Mäso opekáme 4 minúty z každej strany a vyberieme. Do výpeku pridáme očistené nakrájané šampiňóny a restujeme ich dozlatista. Potom ich vyberieme z panvice.

  3. 3

    Do výpeku v panvici pridáme čili džem, sójovú omáčku a vodu. Necháme prejsť varom a trochu zhustnúť. Potom v omáčke krátko prehrejeme fazuľku, mäso nakrájané na menšie kúsky a šampiňóny. Všetko servírujeme s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu