Kuracie prsia so zelenou fazuľkou a šampiňónmi
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 08:00
mesačník Varecha, včera 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľku očistíme. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fazuľku v nej asi 2 minúty povaríme. Potom ju scedíme a schladíme v studenej vode. Ak použijeme mrazenú fazuľku, nevaríme ju, len ju necháme rozmraziť v studenej vode a scedíme.
- 2
Na panvici zahrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a vložíme na panvicu. Pridáme čerstvý tymian. Mäso opekáme 4 minúty z každej strany a vyberieme. Do výpeku pridáme očistené nakrájané šampiňóny a restujeme ich dozlatista. Potom ich vyberieme z panvice.
- 3
Do výpeku v panvici pridáme čili džem, sójovú omáčku a vodu. Necháme prejsť varom a trochu zhustnúť. Potom v omáčke krátko prehrejeme fazuľku, mäso nakrájané na menšie kúsky a šampiňóny. Všetko servírujeme s uvarenou ryžou.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu