Bavčové rezne
Bavčové rezne

Bravčové rezne s bylinkami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 11. augusta 2024
Bravčové rezne s bylinkami
Foto: Jana Štrbková

Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne. Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a Zobraziť celý popisAk sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne. Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a ako príloha je vždy šalátik.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
3/4 hrnčeka
1 ČL
2-3 ks
3 ks (staršie)
1 vetvička
1 vetvička
1 vetvička
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké plátky, z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb.

  2. 2

    Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú kurkumu a premiešame. V druhom hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka.

  3. 3

    Do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku, ktorú sme pripravili rozmixovaním staršieho celozrnného pečiva, a vmiešame do nej nasekané bylinky.

  4. 4

    Rezne obaľujeme najskôr v múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.

  5. 5

    Obalené rezne vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia