Bravčové rezne s bylinkami
foodblog Medové motúzy, 11. augusta 2024
Foto: Jana Štrbková
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne. Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a Zobraziť celý popisAk sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne. Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a ako príloha je vždy šalátik.
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
3/4 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
2-3 ks |
|
3 ks (staršie) |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenké plátky, z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb.
- 2
Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú kurkumu a premiešame. V druhom hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka.
- 3
Do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku, ktorú sme pripravili rozmixovaním staršieho celozrnného pečiva, a vmiešame do nej nasekané bylinky.
- 4
Rezne obaľujeme najskôr v múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.
- 5
Obalené rezne vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Tiež rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu