Tofu krídelká
Chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri! Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, Zobraziť celý popisChrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri! Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, večeru aj k filmu.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
120 ml |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1 ČL čerstvo nakrájaný |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL (najemno nakrájaná) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na obalenie: | |
100 ml |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g (alebo klasická strúhanka) |
|
Postup
-
1
Tofu utrieme kuchynskou utierkou a natrháme na nerovnomerné kúsky.
- 2
V miske zmiešame všetky ingrediencie, až kým sa paradajkový pretlak, horčica a koreniny úplne nerozpustia. Marinujeme tofu aspoň 30 minút.
- 3
Tofu scedíme a krátko opečieme na panvici.
- 4
V ďalšej miske zmiešame rastlinné mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ, mletú papriku a lahôdkové droždie.
- 5
Pripravíme strúhanku v samostatnej miske. Každý kúsok tofu ponoríme do tekutej zmesi a následne obalíme v strúhanke.
- 6
Umiestnime tofu na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 7
Pečieme pri 200 °C približne 25–30 minút do zlatohneda. Alternatívne môžeme opekať na panvici s olejom.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Aké výstižné 😂