Pečené tofu
Pečené tofu

Tofu krídelká

lunter - fotkalunter, 3. júla 2025. Komerčný recept.
Tofu krídelká
Foto: lunter

Chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri! Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, Zobraziť celý popisChrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri! Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, večeru aj k filmu.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
120 ml
3 PL
2 ČL
2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
2 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL čerstvo nakrájaný
1 ČL
1/2 ČL (najemno nakrájaná)
1 ČL
1 PL
Na obalenie:
100 ml
50 g
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
100 g (alebo klasická strúhanka)




Postup

  1. 1

    Tofu utrieme kuchynskou utierkou a natrháme na nerovnomerné kúsky.

  2. 2

    V miske zmiešame všetky ingrediencie, až kým sa paradajkový pretlak, horčica a koreniny úplne nerozpustia. Marinujeme tofu aspoň 30 minút.

  3. 3

    Tofu scedíme a krátko opečieme na panvici.

  4. 4

    V ďalšej miske zmiešame rastlinné mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ, mletú papriku a lahôdkové droždie.

  5. 5

    Pripravíme strúhanku v samostatnej miske. Každý kúsok tofu ponoríme do tekutej zmesi a následne obalíme v strúhanke.

  6. 6

    Umiestnime tofu na plech vystlaný papierom na pečenie.

  7. 7

    Pečieme pri 200 °C približne 25–30 minút do zlatohneda. Alternatívne môžeme opekať na panvici s olejom.

Diskusia k receptu

kimlo
Uff, tak toto je masaker. Ako praví Zdeněk “ všechny nahrážky stojí za hovno”, ale toto s tou technológiou stojí ozaj za veľké… ale reklama je biznis.
kucharsbradou
Neviem prečo majú vegetariáni a vegáni potrebu svoje jedlá pomenovať mäsovými názvami. Ak chcem krídelká tak si dám riadne krídelká a nie tofu. Ak chcem tofu tak to nemá absolútne nič spoločné s krídlami.
evanaaa
A ja márne hľadám krídelká...aj v surovinách, no kde nič, tu nič......
haji
Recept se mi líbí. Název na Varechu třaskavý. Stačilo by Pečené tofu, jak je v prvním řádku. A bude klid.