Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
mesačník Varecha, 23. apríla 2025

Foto: Shutterstock
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bylinky dobre umyjeme. Z papriky odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme.
- 2
Červený vínny ocot, papriku, cesnak, petržlenovú vňať, koriander, tymian a trochu soli a korenia vložíme do mixéra a všetko niekoľko minút dobre mixujeme, kým nezískame jednoliatu pastu.
- 3
Pridáme olivový olej, opäť všetko dobre premiešame, ale tentoraz o niečo pomalšie, aby sa olej len jemne vmiešal. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať olej a trochu vody. Ak je mojo verde príliš riedke, pridáme trochu bieleho chleba.
- 4
Studená omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.
Tiež verde:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu