Omáčka mojo verde
Omáčka mojo verde

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 23. apríla 2025
Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Foto: Shutterstock

Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

150 ml
60 ml
1 ks
8-10 strúčikov
2 zväzky
2 zväzky
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Bylinky dobre umyjeme. Z papriky odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme.

  2. 2

    Červený vínny ocot, papriku, cesnak, petržlenovú vňať, koriander, tymian a trochu soli a korenia vložíme do mixéra a všetko niekoľko minút dobre mixujeme, kým nezískame jednoliatu pastu.

  3. 3

    Pridáme olivový olej, opäť všetko dobre premiešame, ale tentoraz o niečo pomalšie, aby sa olej len jemne vmiešal. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať olej a trochu vody. Ak je mojo verde príliš riedke, pridáme trochu bieleho chleba.

  4. 4

    Studená omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.

Diskusia k receptu