Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom

Kuracie mäso

Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...

prazdny

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

prazdny

Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone

Bravčové mäso

Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....

prazdny

Gnocchi s hovädzím ragú

Hovädzie mäso

Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...

prazdny

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom

Predjedlá

Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

prazdny

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Cestoviny

Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

prazdny

Najjednoduchší karfiol

Bezmäsité jedlá

Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže...

prazdny

Timbálek z lesných húb s brusnicami

Večera

Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

prazdny

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami

Bravčové mäso

Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

prazdny

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom

Hlavné jedlá

Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

prazdny

Lasagne s čerstvým špenátom

Cestoviny

Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...

prazdny

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

prazdny

Teľacie Marengo

Hlavné jedlá

V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

prazdny

Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami

Bravčové mäso

Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...

prazdny

Špičkové rizoto so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

prazdny

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi

Večera

Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

prazdny

Carpaccio z hovädzej sviečkovice

Hovädzie mäso

Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...

prazdny

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou

Hlavné jedlá

Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

prazdny

Tagliatelle pomodoro

Cestoviny

Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...

prazdny

Šalát Ceasar

Kuracie mäso

Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...

prazdny

Šafranové rizoto so špargľou a krevetami

Hlavné jedlá

Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...

prazdny

Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom

Hlavné jedlá

Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...

prazdny

Špagety aglio e olio

Cestoviny

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku....

prazdny

Talianske cestoviny so zeleninou

Cestoviny

Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....

prazdny

Rezance s nivovou omáčkou

Cestoviny

Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...

prazdny

Pizza podľa Sophie Lorenovej

Bezmäsité jedlá

Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

prazdny

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote

Hlavné jedlá

Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...

prazdny

Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou

Hovädzie mäso

K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...

prazdny

Ryba na nedeľu

Cestoviny

Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...

prazdny

Gnocchi aromatice

Cestoviny

Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...

prazdny

Emkin slaný koláč quiche

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal". A keďže výsledkom bol...

prazdny

Špenátové lasagne s mozzarellou

Cestoviny

skvelá bašta nielen pre vegetariánov

prazdny

Polievka Minestrone

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Môžete použiť akúkoľvek zeleninu, čo máte doma...

prazdny

Špargľovo–cuketové špagety

Cestoviny

Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

prazdny

Halušky so špenátom a ricottou

Cestoviny

V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....