Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Erik Šaškovič
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
40 g, strúhaný |
|
40 g |
|
4 strúčiky prelisované |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
10 g |
|
0,02 l |
|
700 g z konzervy |
|
štipka |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Zemiakové pyré so špenátom: | |
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút na miernom ohni, pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme cukor a vlejeme mlieko.
- 2
Do takto pripravenej omáčky vkladáme vytvarované mäsové guľky, ktoré sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na guľky a varíme. Nemiešame, aby sa guľky nerozpadli. Varíme všetko spolu ešte 20 minút pod pokrievkou.
- 3
Podávame so zemiakovým pyré so špenátom: Na cibuľke a masle urestujeme 100 g baby špenátu, pridáme 1 strúčik cesnaku, soľ a vmiešame do pripraveného zemiakového pyré.
- 4
Náš tip: Guľky je najlepšie tvarovať ručne vo veľkosti polievkovej lyžice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu