Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Erik Šaškovič
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 40 g, strúhaný |
|
| 40 g |
|
| 4 strúčiky prelisované |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Paradajková omáčka: | |
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 10 g |
|
| 0,02 l |
|
| 700 g z konzervy |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| Zemiakové pyré so špenátom: | |
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút na miernom ohni, pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme cukor a vlejeme mlieko.
- 2
Do takto pripravenej omáčky vkladáme vytvarované mäsové guľky, ktoré sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na guľky a varíme. Nemiešame, aby sa guľky nerozpadli. Varíme všetko spolu ešte 20 minút pod pokrievkou.
- 3
Podávame so zemiakovým pyré so špenátom: Na cibuľke a masle urestujeme 100 g baby špenátu, pridáme 1 strúčik cesnaku, soľ a vmiešame do pripraveného zemiakového pyré.
- 4
Náš tip: Guľky je najlepšie tvarovať ručne vo veľkosti polievkovej lyžice.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu