Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Erik Šaškovič
šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku, 22. apríla 2011
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
40 g, strúhaný
40 g
4 strúčiky prelisované
1 PL
Paradajková omáčka:
1 ks
2 strúčiky
10 g
0,02 l
700 g z konzervy
 štipka
100 ml
Zemiakové pyré so špenátom:
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút na miernom ohni, pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme cukor a vlejeme mlieko.

  2. 2

    Do takto pripravenej omáčky vkladáme vytvarované mäsové guľky, ktoré sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na guľky a varíme. Nemiešame, aby sa guľky nerozpadli. Varíme všetko spolu ešte 20 minút pod pokrievkou.

  3. 3

    Podávame so zemiakovým pyré so špenátom: Na cibuľke a masle urestujeme 100 g baby špenátu, pridáme 1 strúčik cesnaku, soľ a vmiešame do pripraveného zemiakového pyré.

  4. 4

    Náš tip: Guľky je najlepšie tvarovať ručne vo veľkosti polievkovej lyžice.

Diskusia k receptu

mm007
prave sme dojedli, velka mnamka. pravda, u nas male upravy v recepte: pyre ... no, skor "pucene" zemiaky s maslom, moj muz spenat nemusi. ale dala som 1PL horcice a trochu muskatoveho kvetu. skuste, nam to velmi chuti. omacka je excelentna, ale nedala som mlieko. a na zaver som ju rozmixovala ponornym mixerom. nezabudnite vybrat korenie!!! a gulky som piekla v rure, bala som sa, ze sa mi rozpadnu. a kedze som robila aj kolac, bolo to pri jednom. v rure s ventilatorom :-). kazdy si to jedlo prisposobi po svojom, ale zakladny rcept je fakt super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia