Paradajkové a paprikové brusketky

atka7 - fotkaatka7, 26. júla 2011
Paradajkové a paprikové brusketky
Foto: atka7

Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))

Suroviny

podľa chuti a porcií  alebo Grana Padano

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pár hodín predtým, ako sa rozhodneme si urobiť tieto brusketky, si rozohrejeme rúru asi na 180 stupňov a na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme farebné papriky a dáme nasucho piecť. Pečieme, pokým nám nesčernejú. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na úzke pásiky. Dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak podľa chuti a petržlenovú vňať. Lepšie čerstvú, ale keď nemáme, ako ja samozrejme, stačí aspoň sušená :)

  2. 2

    Medzičasom nakrájame na kocôčky paradajky, dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak a podľa chuti bazalku a oregano. Najlepšie sú určite čerstvé, ja som nemala, tak som použila len sušené.

  3. 3

    V hriankovači alebo v rúre si urobíme z chlebíka hrianky. Ja som robila v hriankovači, kvôli pohodlnosti... :)

  4. 4

    Na polovicu množstva hrianok dáme paradajkovú zmes, na druhú paprikovú. Paradajkové brusketky posypeme strúhaným parmezánom alebo granou, pokiaľ máme syr v celku, tak nastrúhame navrch hoblinky. Buon appetito :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
večer som piekla v domácej pekárničke prvý raz ciabbatu a krásne sa mi vydarila,na tieto bruschetky je ako stvorená