Foto: atka7
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))
Postup
-
1
Pár hodín predtým, ako sa rozhodneme si urobiť tieto brusketky, si rozohrejeme rúru asi na 180 stupňov a na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme farebné papriky a dáme nasucho piecť. Pečieme, pokým nám nesčernejú. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na úzke pásiky. Dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak podľa chuti a petržlenovú vňať. Lepšie čerstvú, ale keď nemáme, ako ja samozrejme, stačí aspoň sušená :)
- 2
Medzičasom nakrájame na kocôčky paradajky, dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak a podľa chuti bazalku a oregano. Najlepšie sú určite čerstvé, ja som nemala, tak som použila len sušené.
- 3
V hriankovači alebo v rúre si urobíme z chlebíka hrianky. Ja som robila v hriankovači, kvôli pohodlnosti... :)
- 4
Na polovicu množstva hrianok dáme paradajkovú zmes, na druhú paprikovú. Paradajkové brusketky posypeme strúhaným parmezánom alebo granou, pokiaľ máme syr v celku, tak nastrúhame navrch hoblinky. Buon appetito :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu