Paradajkové a paprikové brusketky

atka7 - fotkaatka7, 26. júla 2011
Paradajkové a paprikové brusketky
Foto: atka7

Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))

Suroviny

podľa chuti a porcií  alebo Grana Padano

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pár hodín predtým, ako sa rozhodneme si urobiť tieto brusketky, si rozohrejeme rúru asi na 180 stupňov a na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme farebné papriky a dáme nasucho piecť. Pečieme, pokým nám nesčernejú. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na úzke pásiky. Dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak podľa chuti a petržlenovú vňať. Lepšie čerstvú, ale keď nemáme, ako ja samozrejme, stačí aspoň sušená :)

  2. 2

    Medzičasom nakrájame na kocôčky paradajky, dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak a podľa chuti bazalku a oregano. Najlepšie sú určite čerstvé, ja som nemala, tak som použila len sušené.

  3. 3

    V hriankovači alebo v rúre si urobíme z chlebíka hrianky. Ja som robila v hriankovači, kvôli pohodlnosti... :)

  4. 4

    Na polovicu množstva hrianok dáme paradajkovú zmes, na druhú paprikovú. Paradajkové brusketky posypeme strúhaným parmezánom alebo granou, pokiaľ máme syr v celku, tak nastrúhame navrch hoblinky. Buon appetito :)

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ja by som pokojne mohla skončiť pri prvom bode takúto papriku manžel miluje. Možno by som ju uchránila, ak by som ju počas prípravy držala pod pazuchou, alebo pod sukňou. Ale priznám sa, mne sa tie papriky nedarí opiecť tak, aby som ich poriadne ošúpala, asi nedostatok praxe.
mám ten istý problém ako sovka62, neviem ich poriadne ošúpať , manželovi vadí šupka, mne nie, poradila som si tak, že nakrájané papriky dám spariť do tlakového hrnca, po vybratí, dužinu mu zošúpem a má z toho kašičku, čo sa mi nepodarí úplne zošúpať, to zjem ja v praženici.
Myslím, že tie papriky sa majú po vytiahnutí z rúry pokryť fóliou, zaparia sa a šupka sa uvoľní. Alebo žeby sa ponorili do studenej vody ?
ďakujem Vám všetkým za komentáriky.... veľmi ste ma potešili :) A k tomu pečeniu a šúpaniu paprík: ja som ich piekla zatiaľ len 2x, ale robila som to úplne nekomplikovane, šupla do rúry, piekla dosť dlho, ani nepozerala na čas, lebo som ani nevedela presne, koľko to má trvať, len som sem tam chodila nakúkať, či už hnednú. A kontrolne "ďobať" prstom do nich, či sú už mäkké. Potom som ich vybrala z rúry, nechala úplne vychladnúť a šúpanie šlo úplne ľahko. Čiže podľa mna asi pečiete krátko (alebo prudko a tým pádom nie sú dosť mäkké??), alebo ich nenecháte dostatočne dlho vychladnúť. A treba ešte dať pozor, aby to boli tie hrubostenné farebné papriky, nie tie klasické bledozelené, tá aj mne šla tažšie šúpať. Držím palce, aby sa to nabudúce podarilo :)

Pridaj komentár k receptu: