Foto: lyali
Kombinácia avokáda, makrely, parmezánu, pistácií :-)
príprava
Suroviny
1 ks veľké zrelé |
|
2 ks |
|
0,5 ks |
|
2 - strúčiky |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1/3-1/2 |
|
zelená |
|
|
|
Na posypanie (nemusí byť): | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú uhorku a paradajku pokrájame na kocky. Avokádo pozdĺžne prekrojíme a zbavíme ho kôstky.
-
2
Lyžicou vydlabeme z avokáda dužinu. Polovicu dužiny pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
3
Druhú polovicu rozmixujeme spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom dohladka.
-
4
...
-
5
Mäso z údenej makrely odkostíme.
-
6
(ja doslova makrelu mrvím medzi prstami, nech ju zbavím kostičiek)
-
7
Uhorku, paradajku, avokádo, avokádovú zmes, makrelu a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať zmiešame.
-
8
Dochutíme soľou.
-
9
Pistácie nasekáme a opražíme nasucho a posolíme.
-
10
Parmezán nastrúhame.
-
11
Šalát naservírujeme napr. do avokádových šupiek, posypeme parmezánom a opraženými pistáciami.
-
12
...
Diskusia k receptu