Morčacia roláda s plnkou
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
3 ks, rôznofarebné |
|
100 g |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 pl, nasekané |
|
2 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
|
Postup
-
1
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.
- 2
Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.
- 3
Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- 4
Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.
- 5
Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu