Morčacia roláda s plnkou
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks, rôznofarebné | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pl, nasekané | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 125 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.
- 2
 Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.
- 3
 Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- 4
 Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.
- 5
 Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu