Morčacia roláda s plnkou
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 3 ks, rôznofarebné |
|
| 100 g |
|
| 6 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 pl, nasekané |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 125 ml |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.
- 2
Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.
- 3
Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- 4
Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.
- 5
Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu