Morčacia roláda s plnkou

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
Morčacia roláda s plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks, rôznofarebné
100 g
6 PL
1 PL
2 PL
2 ks
1 pl, nasekané
2 ks
200 g
1 PL
2 PL
2 ks
250 ml
125 ml




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja s paprikou a cibuľou. Dáme vychladnúť.

  2. 2

    Polovicu zeleninovej zmesi odložíme a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku. Druhú polovicu zmiešame so strúhankou, smotanou, žĺtkami, posekanými bylinkami a šunkou nakrájanou nadrobno, dochutíme. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme špagátikom.

  3. 3

    Roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar rozmixujeme, potom dáme do kastróla, pridáme zvyšnú zmes a povaríme.

  5. 5

    Roládu podávame pokrájanú na plátky posypané vňaťou.

Diskusia k receptu

cica2
krásny recept a určite aj chutný, rada robievam mäsové rolády, vďaka za recept!:)
duschko
Zaujimavy recept a velmi pekne foto. Ukladam do MKK. Plejsy poznam velmi dobre, od maleho chlapca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia